ΠΑΟΚ και Άρης κοντράρονται στην Τούμπα στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Superleague 1. Με το ματς να μπαίνει στις καθυστερήσει και τους “κίτρινους” μπροστά στο σκορ με 1-0, οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα. Πρώτα όμως πέταξαν καπνογόνα και αντικείμενα.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έρχεται σε μια χρονική στιγμή που ο ΠΑΟΚ και ο Άρης προέρχονται από ήττα και δεν θα ήθελαν να γνωρίσουν και μια δεύτερη στη σειρά.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα «σοκ» από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αλλά και την εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία της Πέμπτης με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Απ’ τη μεριά του, ο Άρης προέρχεται από τον ιστορικό εντός έδρας διασυρμό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει στην… πλάτη και το -6 (εκκρεμεί η απόφαση του CAS).

Ο ΠΑΟΚ έχει 19 βαθμούς, βρίσκεται ήδη στο -10 από την κορυφή της Superleague 1και δεν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών. O Άρης έχει μόλις 11 βαθμούς.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Από μεριάς ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι δεν θα βρεθούν οι Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Ντόουγκλας Αουγκούστο και Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Άκης Μάντζιος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Μπερτόγλιο.

Όσον αφορά τέλος την παράδοση, αυτό θα είναι το υπ’ αριθμόν 120ο ντέρμπι στην ιστορία τους. Ο ΠΑΟΚ μετράει 47 νίκες, ο Άρης 30, ενώ 42 ματς έληξαν ισόπαλα (32-18-9 εντός έδρας). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικρατήσει απόψε θα είναι η πρώτη φορά από το 1995 που θα φτάσει τις τρεις διαδοχικές νίκες επί του Άρη σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σκωτσέζος Ρόμπερτ Μάντεν, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ντέιβιντ Ρουμ, Ντέιβιντ ΜακΓκίτσι, ενώ χρέη τέταρτου εκτελεί ο Αριστομένης Διαμαντόπουλος.

Η… παράδοση στα ντέρμπι των δυο ομάδων

Νίκες ΠΑΟΚ: 47

Ισοπαλίες: 42

Νίκες Άρη: 30

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 32

Ισοπαλίες: 18

Νίκες Άρη: 9

Την περασμένη σεζόν

07.03.2021: ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 (κανονική περίοδος)

(87’ σουτ Ίνγκασον, 90’ πέναλτι Βιεϊρίνια – 26’ σουτ Μπερτόλιο, 69’ σουτ Μάνος)

09.05.2021: ΠΑΟΚ – Άρης 2-0 (Playoffs)

(69’ πέναλτι Σβαμπ, 90’ σουτ Ζίφκοβιτς)

Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη στις Σέρρες: Αγόρασε πλαστό πιστοποιητικό από τη Βουλγαρία και τώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για νεο ΔΣ στο Πολιτιστικό-Αιμοδοτικό Σύλλογο Ακροβουνίου