Πάρτι τίτλου για τον Ολυμπιακό, με καλεσμένο τον ΠΑΟΚ! Οι Ερυθρόλευκοι πριν την έναρξη της φιέστας για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, επικράτησαν με 1-0 του ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague, χάρη στο γκολ του Γιώργου Μασούρα (32′).

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού από τον Δικέφαλο του Βορρά και το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς, αλλά μετά το πρώτο 20άλεπτο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφερε να προβληματίσει τον Ολυμπιακό.

Με αυτό το τρίποντο, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν τους 87 βαθμούς σε 35 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη οι Θεσσαλονικείς έμειναν στους 64 πόντους. Στην 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (15/5), ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Αστέρα.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Σεμέδο, Σωκράτη και Χολέμπας στην τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά, με τους Ανδρούτσο και Ρεάμπτσιουκ ως μπαχ χαφ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ελ Αραμπί, με τους Μασούρα και Μπρούμα στα δύο άκρα. Με το ίδιο σύστημα παρέταξε τον ΠΑΟΚ και ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Ροντρίγκο στην τριάδα της άμυνας. Οι Λύρατζης και Μπάμπα ήταν στα άκρα, με τους Τσιγγάρα και Αουγκούστο στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κρμέντσικ, με τους Τζόλη και Ουάρντα δεξιά και αριστερά από τον θηριώδη στράικερ του Δικεφάλου του Βορρά.

Απείλησε ο ΠΑΟΚ, αλλαγή ο Παπασταθόπουλος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 4ο λεπτό απείλησαν με τον Κρμεντσικ. Ο Τζόλης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Κρμεντσικ σούταρε προ του Σα, αλλά ο Πορτογάλος κίπερ των Πειραιωτών είχε κλείσει τον χώρο με το σώμα του και απέκρουσε.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παπασταθόπουλος έπεσε στο έδαφος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού και στο 8’ έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Καμαρά να παίρνει τη θέση του. Στο 10’ ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του τελική, με το σουτ του Μπρούμα όμως να φεύγει ψηλά άουτ.

Ένα λεπτό μετά τη φάση του Πορτογάλου, ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε από αριστερά, ο Ελ Αραμπί σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο19’ ο Τζόλης έκανε την προβολή προ του Σα, μετά τη σέντρα του Μπάμπα από αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πορτογάλου τερματοφύλακα.

Μετά το 20άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πήρε τα ηνία του αγώνα, έκλεισε τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στα καρέ του Πασχαλάκη.

1-0 ο Μασούρας, δοκάρι ο Ανδρούτσος

Στο 22’ ο Καμαρά κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος, σούταρε με το δεξί, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ. Εξι λεπτά αργότερα, ο Μασούρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή, με τον Ολυμπιακό στο 32’ να ανοίγει το σκορ με τον Μασούρα. Ο Ελ Αραμπί έκανε την κάθετη στον διεθνή μεσοεπιθετικό, αυτός σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πασχαλάκης έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να διώξει, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ «εκτινάχθηκε» στην αριστερή του πλευρά και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 39’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μπουχαλάκης έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ανδρούτσος σούταρε με τη μία, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στη συμβολή των δοκών του Πασχαλάκη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρούμα έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν μετά το 20άλεπτο, σκόραραν με τον Μασούρα και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, βάζοντας τον Μιχάι στη θέση του Λύρατζη. Οι Ερυθρόλευκοι όμως μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο μέρος και μέχρι το 60’ έχασαν δύο ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους.

Στο 52ο λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά του πλευρά και απέκρουσε. Στο 59’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Μπρούμα σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού στο φαληρικό στάδιο, ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε σε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Σβιντέρσκι και Ζίβκοβιτς να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Ουάρντα και Κρμεντσικ. Στο 67’ ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με τους Φορτούνη και Βαλμπουενά στις θέσεις των Μπρούμα και Μασούρα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0. Ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Φορτούνης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Στο 76’ ο Γκαρσία έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Κρέσπο και Κωνσταντέλια να παίρνουν τις θέσεις των Μιχαηλίδη και Τζόλη. Ο Πέδρο Μαρτίνς απάντησε με τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και να φτάνει στη νίκη.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (8’ Καμαρά), Χολέβας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (67’ Βαλμπουενά), Μασούρας (67’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (76’ Κρέσπο), Λύρατζης (46’ Μιχάι), Μπάμπα, Ντόουγγλας, Τσιγγάρας, Τζόλης (Κωνσταντέλιας), Ουάρντα (60’ Ζίβκοβιτς), Κρμέντσικ (60’ Σβιντέρσκι),

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Γιατί αποκλείστηκαν τα μνημεία μας από τις πολιτιστικές διαδρομές του Υπ. Πολιτισμού;
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / FOLLOWGREEN:Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Καβάλας, ξεκίνησε πάλι!