Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται απόψε (11/5, 21:00, Novasports prime, newsit.gr) στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την όγδοη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Πρόκειται για το τέταρτο φετινό ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και δίνει μάχη για την επιστροφή του στην Ευρώπη, την ώρα που ο Ολυμπιακός ψάχνει μία νίκη γοήτρου, μιας και είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες δεν έχουν νικήσει φέτος τους πράσινους κι επιθυμούν να σπάσουν το αήττητο του τριφυλλιού στα φετινά αιώνια ντέρμπι.

Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς

Στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Άρη έλειψαν αρκετοί βασικοί, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τους δίνει ανάσες. Δεν θα ισχύσει το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα επαναφέρει τους βασικούς στην ενδεκάδα κόντρα στους πράσινους.

Κάτω από την εστία θα καθίσει ο Βατσλίκ. Ο Ρέαμπτσουκ θα είναι το αριστερό μπακ, ενώ προβάδισμα για το άλλο άκρο έχουν ο Βρουσάι και ο Ανδρούτσος.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι σίγουρα ο Παπασταθόπουλος και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο παρτενέρ του ανάμεσα στους Σισέ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον νεαρό Μπαγκαλιάνη.

Στον άξονα επιστρέφουν οι Μαντί Καμαρά και Γιάν Εμβιλά, με τον Μαρτίνς να συμπληρώνει την τριάδα με έναν εκ των Κανέ, Μπουχαλάκη κι Αγκιμπού Καμαρά.

Στο ένα επιθετικό άκρο θα παίξει ο Ρόνι Λόπες και στο άλλο ο Γκάρι Ροντρίγκες. Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, προβάδισμα έχει ο Ελ Αραμπί κι όχι ο Τικίνιο.

Τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να προχωρήσει σε αναγκαστικό ροτέισον, προκειμένου να κρατήσει φρέσκους τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Μπρινιόλι θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια με τον Σένκεφελντ να έχει για παρτενέρ τον Σάρλια κι όχι τον Βέλεθ, ο οποίος θα χάσει το ντέρμπι. Στο ένα άκρο της άμυνας θα είναι ο Κώτσιρας, ενώ δεν αποκλείεται στο άλλο ο Σάντσεθ να πάρει τη θέση του Χουάνκαρ.

Ο Πέρεθ θα ξεκινήσει βασικός στον άξονα, έχοντας διπλά του τους Βιγιαφάνες κι Αλεξανδρόπουλο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος θα πάρει τη θέση του Ιωαννίδη, ενώ στα άκρα της επίθεσης θα βρίσκονται οι Παλάσιος και Αϊτόρ. Βέβαια, ο Γιοβάνοβιτς δεν αποκλείεται να ξεκουράσει τον Ισπανό και να βάλει στη θέση του τον Χατζηγιοβάνη.

Προηγούμενο άρθροΗ Βουλγαρία θα παραλαμβάνει από τον Ιούνιο υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG από τις ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΜακάριος: Επιχορηγούνται οι τέσσερις Δήμοι της Π.Ε Καβάλας για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης