Στις 5.00 τα ξημερώματα ρίχνεται στη μάχη για την πρόκριση στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει τον Αμερικανό, Φράνσις Τιάφο με τον οποίο έχει… προϊστορία. Πρόκειται για τον τενίστα που είχε αποκλείσει τον Τσιτσιπά στον πρώτο γύρο του Wimbledon και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως θα θέλει να πάρει εκδίκηση απέναντι σε έναν πολύ καλό και επικίνδυνο τενίστα.

Αργότερα μπαίνει στη «μάχη» και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία αντιμετωπίζει για τους «16» την Ουκρανή, Ελίνα Σβιτολίνα που νωρίτερα τη Δευτέρα κέρδισε με ανατροπή την Άιλα Τομλιάνοβιτς. Αυτό το ματς αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 08:30-09:00 αφού προηγούνται στο πρόγραμμα δύο παιχνίδια (αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά και το Βοντρούσοβα-Οσάκα). Με το εθνόσημο στη φανέλα
Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε το Σαββατοκύριακο για το γεγονός ότι τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη αγωνίστηκαν στο ολυμπιακό τουρνουά τένις στο Τόκιο χωρίς να φορούν φανέλες με το εθνόσημο. Υπήρξαν ποικίλα σχόλια στα social media. Πολλοί στις αναρτήσεις τους στρέφονταν κατά των δύο πρωταθλητών, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται, είναι οι μοναδικοί που δεν ευθύνονται γι’ αυτό που συνέβη και σήκωσε… τόση σκόνη.

Τι συνέβη πραγματικά; Όπως είναι ευρέως γνωστό η ΔΟΕ, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τα μεγάλα ονόματα του τένις και τους χορηγούς τους, έδινε τη δυνατότητα στους αθλητές να φορούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τα ρούχα των αθλητικών εταιρειών με τις οποίες έχουν συμφωνίες και όχι αυτά της εταιρείας που ντύνει την εκάστοτε ολυμπιακή ομάδα.

Στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ανήκει η επίσημη ενδυμασία της ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, στις προπονήσεις και στις μετακινήσεις, αλλά όχι η αγωνιστική εμφάνιση. Εκεί, η ευθύνη μετατίθεται στην εκάστοτε Ομοσπονδία που εκπροσωπείται στους Αγώνες. Σύμφωνα, λοιπόν με πληροφορίες από την ΕΟΦΑ, αρχικά και η ΕΟΕ ως υπεύθυνη της ομάδας στο Τόκιο δεν ενημέρωσε τους αθλητές να ζητήσουν από την αθλητική εταιρεία που τους ντύνει να ετοιμάσει φανέλες είτε με το εθνόσημο της Ελλάδας ή τη λέξη Hellas, όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι τενίστες που μετέχουν στο τουρνουά, με συνέπεια να προκληθεί η παρεξήγηση που, τελικά, λύθηκε και στους προσεχείς αγώνες οι δύο πρωταθλητές μας θα φορούν φανέλες με το εθνόσημο.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο θέμα έχει προκύψει τόσο με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ όσο και με την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, που έχουν κι εκείνοι την ίδια εταιρεία ως χορηγό.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Τι θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και εστίαση για τα τεστ
Επόμενο άρθροΠΑΜΘ: Έναρξη υποβολής αιτήσεων στήριξης απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης