Σ’ ένα συγκλονιστικό ματς που διήρκησε περισσότερο από 3,5 ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-2 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα του Έλληνα τενίστα, ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον τελικό ενός γκραν σλαμ.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, καθώς είδε τον Γερμανό αντίπαλο του να επιστρέφει από το 0-2 και να τον ισοφαρίζει σε 2-2. Διατήρησε, όμως, την ψυχραιμία του και την αυτοσυγκέντρωσή του και κατάφερε να πάρει το πέμπτο καθοριστικό σετ με 6-3.

Αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έγραψε ιστορία, θα είναι ο νικητής του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

O Στέφανος ξεκίνησε ιδανικά τον ημιτελικό, καθώς πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο βρέθηκε να χάνει με 0-3, αλλά συνήλθε και πήρε έξι συνεχόμενα γκέιμς με συνέπεια να φτάσει στο 6-3. Ο Ζβέρεφ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με όπλο το τρομερό σερβίς του πήρε το τρίτο σετ με 6-4 και μείωσε σε 2-1. “Καρμπόν” ήταν το τέταρτο σετ με τον Γερμανό ξανά με 6-4 και να οδηγεί το ματς στο πέμπτο.

Προηγούμενο άρθροΧρηματοδότηση του έργου «Μονάδα κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος Δήμου Παγγαίου» απο την Περιφερεια ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, στο ΙΒ’ Διαδικτυακό Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων (Άνδρος, 12 & 13 Ιουνίου 2021)