Η χρονιά που πέρασε για τον ΑΟΚ πέραν των ρεκόρ σε άμυνα και επίθεση έχει να επιδείξει άλλο ένα σημαντικό στοιχείο. Τον πολυτιμότερο ξένο ποδοσφαιριστή με την μεγαλύτερη προσφορά στην πενταετία της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Ο 25χρονος μέσος SVEN JAJCINOVIC από την Κροατία αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι προερχόμενος από ομάδα Β΄ Κατηγορίας της χώρας του και με βάση τα στατιστικά του είχε την μεγαλύτερη προσφορά από τους υπόλοιπους ξένους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να βοηθήσουν τον ΑΟΚ σε όλη την διαδρομή στη Γ΄ Εθνική. Συνολικά είχε 23 συμμετοχές με πέντε γκολ και επτά ασίστ. Έλειπε λόγω τραυματισμού στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αλλά στη συνέχεια ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Πολυτιμότερο γκολ το 1-0 με το Παραλίμνιο στο Ανθή Καραγιάννη. Τα υπόλοιπα γκολ τα πέτυχε εντός έδρας με Πανσερραϊκο και Εθνικό Σιδηροκάστρου ενώ εκτός έδρας σκόραρε στον Αετό Οφρυνίου και στο Σιδηρόκαστρο. Για την ιστορία οι υπόλοιποι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην πενταετία της Γ΄ Εθνικής είναι τη σεζόν 2014-15 ο Βραζιλιάνος Ζουνίνιο και ο Σέρβος Παβίσεβιτς που έφυγαν τον Ιανουάριο με μικρή προσφορά. Το 2018 ήρθε ως το μεγάλο όνομα με βαρύ βιογραφικό ο Γάλλος Ρομπέρ με θητεία σε Παοκ και Πανθρακικό και περίπου 150 συμμετοχές στο Γαλλικό πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς και αυτός αποχαιρέτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την ίδια χρονιά αποκτήθηκε από την Κ19 της Βαλενσιέν (Β’ Εθνική Γαλλίας) ο 19χρονος Γάλλος Αλκαού Κεϊτά ο οποίος και αυτός αποχώρησε στα μέσα της σεζόν.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαριδης: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατασκευάζει πλευρικούς σταθμούς διοδίων σε Γαληψό, Ν. Καρβάλη και Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου