Ο ΑΟΚ είχε σε μεγάλη μέρα τον αρχηγό του Γρηγόρη Παπαδόπουλο και πήρε το διπλό απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης κερδίζοντας σε επίσημο παιχνίδι στο γήπεδο του ΑΟΞ έπειτα από 36 ολόκληρα χρόνια. Η ενδεκάδα σε σχέση με τον Νέστο είχε δύο αλλαγές. Η πρώτη ήταν η είσοδος του Τόσκα στη θέση του άρρωστου Κασμερίδη και η δεύτερη ο Παπαδόπουλος σε ρόλο οργανωτή στη θέση του Τσούτση.

Ο αρχηγός του ΑΟΚ σε ελεύθερο ρόλο ήταν όλα τα λεφτά. Έβγαλε με δύο κάθετες πάσες σε θέση βολής του Γιαντσίνοβιτς στο πρώτο μέρος και τον Μαρκόπουλο στο δεύτερο που απέτυχαν να σκοράρουν. Ο ίδιος με ένα εκπληκτικό φάουλ έβαλε τον ΑΟΚ για δεύτερη φορά στη θέση του οδηγού ενώ βοήθησε στο κράτημα της μπάλας δίνοντας ανάσες με κερδισμένα φάουλ όταν ο αντίπαλος πίεζε για την ισοφάριση.

Σε γενικές γραμμές ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε ευκολότερο έργο αν ήταν πιο εύστοχος στην τελική προσπάθεια και δεν έδινε γκολ δώρο στον Ορφέα για την ισοφάριση. Κέρδος για τον ΑΟΚ και η είσοδος για δεκαπέντε λεπτά του Κέρθι που δείχνει με την επιστροφή του ότι έχει να προσφέρει πολλά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στο γήπεδο έδωσαν και το παρόν 100 καβαλιώτες που στο τέλος χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές.

Ο Γαβριηλίδης δέχτηκε την 7η κάρτα και θα απουσιάσει από τα δύο επόμενα παιχνίδια.Άσχημη εντύπωση προκάλεσαν οι απρεπείς χειρονομίες σε ολόκληρο το β΄ μέρος δύο ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων προς τους φιλάθλους του ΑΟΚ που αντέδρασαν δικαιολογημένα με τον άρχοντα του αγώνα να μην δείχνει την διάθεση να τους συνετίσει διατηρώντας μία άσχημη εικόνα για το άθλημα ειδικά όταν στην κερκίδα υπήρχαν μικρά παιδιά και γυναίκες.

ΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ :

8 λεπτό βαθιά μπαλία του Τόσκα στην πλάτη της άμυνας και ο Μαρκόπουλος με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-1.

17΄ λεπτό μοναδικό τετ α τετ του Γιαντσίνοβιτς σώζει μετά πόδια ο Ρούφος

22΄ λεπτό ο Ζέρης μοναδική ευκαιρία από τα πλάγια που πλασάρει με τον Ρούφο να διώχνει.

26΄ λεπτό λάθος του Τόσκα που προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα στον Δήμιζα ο τελευταίος δεν απομακρύνει με τον Μαυρόπουλο να επωφελείται σε κενή εστία να κάνει το 1-1.

33΄ λεπτό λάθος του Τόσκα σε διώξιμο της μπάλας με τον Ιμέρ να βρίσκεται απέναντι από τον Δήμιζα και να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα αουτ σε μοναδικό τετ α τετ

55΄ λεπτό πάσα Γεμιστού για Μαρκόπουλο με τον τελευταίο να αστοχεί.

58΄ λεπτό απευθείας εκτέλεση φάουλ Παπαδόπουλου για το 1-2.

70΄ λεπτό κάθετη πάσα Παπαδόπουλου για Μαρκόπουλου αλλά το πλασε του τελευταίου φεύγει αουτ.

72΄ λεπτό φάουλ Τοραμανίδη διώχνει ο Δήμιζας.

83΄ λεπτό ο Γαβριηλίδης κλέβει την μπάλα και με κούρσα 30 μέτρων φτάνει απέναντι στον Ρούφο αλλα τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή ο ο Χασάνογλου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ :

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ : Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης (68’ Μαρκάκης), Χιντ Ιμέρ (90+ Μουμίνογλου), Μαυρόπουλος, Τορομανίδης (80’ Ξαντινίδης), Ζυγκολάρι (62’ Χασάνκηλ), Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.

AOK: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Τουμανίδης , Γαβριηλίδης , Γιαντσίνοβιτε (58’ Τσούτσης) , Θωμαϊδης (90’ Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός (73’ Κέρθι) , Παπαδόπουλος (88’ Μπλιός), Μαρκόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΗ βαθμολογία της Superleague: «Καθάρισε» ο Ολυμπιακός! Σούπερ «μάχη» για την 5άδα
Επόμενο άρθροΤη Δευτέρα το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης