Η  ομάδα μπάσκετ της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης  Καβάλας γνώρισε την ήττα, το απόγευμα του Σαββάτου  στο Ιβανόφειο της Θεσσαλονίκης από τον Ηρακλή με 75-56, μία ήττα αναμενόμενη.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων ήταν εμφανής ειδικά στο 2ο ημίχρονο, οπότε και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ και να πάρουν τη νίκη, η οποία στο 1ο μέρος δεν ήταν καθόλου δεδομένη.

Κι αυτό γιατί το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Παρουσιάστηκε διαβασμένο, έκλεισε τους διαδρόμους στα ατού του Ηρακλή ενώ στην επίθεση είχε υπομονή και πολύ καλές επιλογές με υψηλά ποσοστά. Μπορεί να μην βγήκε μπροστά στο σκορ, αλλά ακολουθούσε κατά πόδας τους γηπεδούχους. Κινητήριος άξονας της ήταν ο Μπουντερλεβίτσιους, ενώ πολύ καλή ήταν και η παρουσία των Σκλήβα και Χουχούμη.

Η εικόνα όμως άλλαξε στο 2ο μέρος, όταν η άμυνα του Ηράκλη «έσφιξε», ειδικά πάνω στον Λιθουανό, ενώ στην επίθεση τα διαδοχικά τρίποντα του Γιαννακίδη και οι λύσεις που έδωσε ο Πολυτάρχου άνοιξαν την διαφορά που άγγιξε στους 20 πόντους. Η Καβάλα δεν βρήκε λύσεις σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, έχανε σιγά – σιγά την επαφή με το σκορ και κάπως έτσι ήρθε η νέα ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Τα πράγματα πλέον γίνονται ακόμα πιο δύσκολα σε ότι αφορά την σωτηρία της, μιας και ο Κόροιβος, ένας από τους βασικότερους αντιπάλους για την θέση στα πλέι άουτ,  κέρδισε στο γήπεδο του τον Ερμή Αγιάς , που ενώ στην Καβάλα ήρθε πάνοπλος και κέρδισε στην παράταση, στην Αμαλιάδα πήγε χωρίς 5 βασικούς παίκτες και ξέφυγε ακόμα περισσότερο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ – ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 16-14, 33-29, 56-44, 75-56

Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 11, Αθανασούλας 7 (1), Σοκ 8, Ρουτκάουσκας 7, Πολυτάρχου 16 (1), Αποστολίδης, Μπένας 2, Καλαϊτζίδης 5, Τσούκας 3 (1), Γεωργαλάς 2, Γιαννακίδης 12 (4), Τζουγκαράκης 2.

Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 7 (1), Χουχούμης 4, Καμάρας 9 (1), Ναούμης 4, Προδρόμου 3 (1), Κουμλέλης, Πιεβάλιτσα 2, Φλιάτης, Σκλήβας 10 (1), Παπάς 3, Σταματογιάννης 5 (1), Μπουτερλεβίτσιους 9 (2).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής είχαν ως εξής:

Ιπποκράτης – Ιωνικός Νικαίας 72-84

Αμύντας – Ευρώπη Πευκοχωρίου 80-56

Εθνικός – Καστοριά 67-112

Ψυχικό – Απόλλων Πάτρας 66-64

Καρδίτσα – Μαρούσι 72-49

Κόροιβος – Ερμής Αγιάς 80-67

Διαγόρας Δρ. – Χαρίλαος Τρικούπης 98-107

Ηρακλής – Καβάλα 75-56

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΣτο Δασικό Χωριό Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού στις 6 Απριλίου
Επόμενο άρθροΟ σωστός τρόπος για να κάνετε αποτοξίνωση: Τι πρέπει να τρώτε