Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, για την πέμπτη αγωνιστική της Superleague. Καλύτερος ο Δικέφαλος του Βορρά, μπορούσε να φύγει με το “διπλό” από την Αθήνα απέναντι στην Ένωση των πολλών απουσιών.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Με γκολ του Μουργκ στο 89΄ ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής της Superleague.

Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 23ο λεπτό με τον Ασφαριφάρντ στη μοναδική τελική προσπάθειά τους σε όλο το παιχνίδι!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να φύγουν με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ, αλλά ο Τσιντώτας “σταμάτησε” σε τετ-α-τετ τον Σφιντέρσκι.

Ο αγώνας:

Με σύστημα 3-4-3 επέλεξαν οι Καρέρα και Φερέιρα να κατεβάσουν την ομάδα τους, με τον Ιταλό τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού στον 17χρονο Μιτάι ως αριστερός μπακ-χαφ και τους Νεντελτσεάρου και Τάνκοβιτς να κάνουν το ντεμπούτο τους με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε βασικό τον Εσίτι, ο οποίος πήρε τη θέση του Ελ Καντουρί, ενώ ο Τζόλης νίκησε… τον Μουργκ και μπήκε στην αρχική ενδεκάδα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι άνηκε στον ΠΑΟΚ. Έπειτα από διαδοχικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Ζίφκοβιτς πέρασε τον Κρίστισιτς και έκανε το γύρισμα, αλλά ο Τσόλακ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ με το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε λίγο έξω και δεξιά από την μικρή περιοχή.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 15′ δημιούργησε κι άλλη φάση, με τον Ζίβκοβιτς να “σπάει” για τον Τζόλη, ο οποίος έπιασε το πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

Οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι λίγο αργότερα, όταν ο Σάκχοφ βρήκε την μπάλα με το χέρι αλλά ούτε που έβλεπε την πορεία της μπάλας.

Στο 21′ ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλη ευκαιρία.Μετά από διώξιμο του Χνιντ, ο Ζίφκοβιτς έπιασε το βολέ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε 1-2 μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσιντώτα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Στο 23′ ο Λιβάγια έδωσε στον Τάνκοβιτς, ο οποίος όρμησε προς την αντίπαλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε ωραία μπαλιά ανάμεσα σε Μιχαηλίδη και Ίνγκασον, με τον Ανσαριφάρντ να κάνει άψογο τελείωμα με το αριστερό για το 1-0.

Στα… καπάκια, ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Τζόλη. Το γκολ του άσου των “ασπρόμαυρων” ακυρώθηκε σωστά με τη χρήση του VAR, καθώς ο Τζόλης χρησιμοποίησε το χέρι του, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων κι ορισμένες καλές φάσεις, αλλά την ΑΕΚ να έχει την ουσία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ χειρότερο από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν ιδιαίτερες φάσεις για γκολ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να κάνει παιχνίδι, με την ΑΕΚ να αμύνεται σωστά και να μη δέχεται φάσεις.

Στο 73′ ο Αλμπάνης έφυγε από τον Ίνγκασον και πήγε να γυρίσει στον αμαρκάριστο Ολιβέιρα που περίμενε την μπάλα για να σκοράρει, αλλά ο Ζίφκοβιτς εντυπωσιακά έκοψε την παράλληλη μπαλιά.

Στο 77′ ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να κάνει το 1-1. Μετά από κακό υπολογισμό της μπάλας και λανθασμένη κεφαλιά προς τα πίσω του Χνιντ, ο Σφιντέρσκι έκανε το μονοκόμματο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Στο 80′, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Αλμπάνης, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι, αποχώρησε με τράβηγμα στον οπισθιο μηριαίο και τη θέση του πήρε ο Σαμπανάτζοβιτς

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 89′! Ο Μπίσεσβαρ έκανε την σέντρα, ο Σφιντέρσκι την πρώτη κεφαλιά και ο Μουργκ, τον οποίο είχε περάσει ο Φερέιρα λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, με προβολή στο ύψος του δευτέρου δοκαριού σκόραρε για το 1-1!

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φύγει με το “διπλό” από το ΟΑΚΑ, αλλά ο Τσιντώτας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Σφιντέρσκι, χαρίζοντας τον βαθμό στην ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνίντ, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Παουλίνιο (70΄ Βασιλαντωνόπουλος), Μιτάι (46΄ Λόπες), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (60΄ Αλμπάνης, 80΄λ.τρ. Σαμπανάτζοβιτς), Ανσαριφάρντ (60΄ Ολιβέιρα)

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (68΄ Ουαγκέ), Γιαννούλης, Εσίτι (58΄ Νινούα), Σβάμπ, Ζίφκοβιτς (80΄ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (68΄ Σφιντέρσκι), Τσόλακ.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΤι ισχύει για τα μειωμένα ενοίκια σε όσους πλήττονται – Όσα προβλέπει η υπουργική απόφαση
Επόμενο άρθροΛόγω κρούσματος κορονοϊού σε καθηγητή, αναστέλλει για σήμερα την λειτουργία του το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας