Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο Κεμάλ Ατατούρκ νικητής, το πραξικόπημα ηττήθηκε- Οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν το σημείο που βρισκόταν πριν ξεκινήσει για την Κωνσταντινούπολη

– Εξήντα οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ στρατού και αστυνομίας τη νύχτα

– “Θα πληρώσουν την προδοσία τους” τόνισε στο διάγγελμά του ο Ερντογάν

– Σώος ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων

– Παραδόθηκαν δυνάμεις των πραξικοπηματιών στη γέφυρα του Βοσπόρου 

– ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται σταδιακά και σταθερά να υποχωρεί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε από την Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν, μέσα σε αποθέωση από τον λαό που τον περίμενε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και σε διάγγελμά του, κατηγόρησε το “παράλληλο κράτος” που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, καλώντας παράλληλα τον στρατό να επιστρέψει στα στρατόπεδα και υπογραμμίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα και πως ο στρατός “θα καθαρίσει οριστικά”.
Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν αναίμακτα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 νεκρούς αστυνομικούς, από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών και άλλους 12 από τον βομβαρδισμό του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, με τους πραξικοπηματίες όμως να μοιάζουν να χάνουν συνεχώς έδαφος.

Όσο για την αποστολή από την Καβάλα που βρέθηκε στην Κωσταντινούπολη για την ένταξη των αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στο κατάλογο μνημείων της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, με μηνύματα τους ενημερώνουν ότι έχουν πάει στο ξενοδοχείο και ότι είναι όλοι καλά.

http://youtu.be/y60wDzZt8yg

Προηγούμενο άρθροΕγκλωβισμένα όλα τα μέλη Ελληνικής αποστολής της UNESCO ζουν τον “εφιάλτη” του πραξικοπήματος-είναι όλοι καλά στην υγεία τους
Επόμενο άρθροΜ.Ρήγας στο περιοδικό “χρήμα”:Δεν είχαμε μειώσεις μισθών και αυξήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό μας!