ivanov-1

– Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ ανακοίνωσε ότι δεν υπογράφει την Συμφωνία των Πρεσπών – Δεν έχω την λαϊκή εντολή να υπογράψω την Συμφωνία, δήλωσε ο Ιβανόφ – Χαρακτήρισε εγκληματική τη νομιμοποίησή της
Δεν βάζει την υπογραφή του, όπως είχε προαναγγείλει, στην συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και την πΓΔΜ, ο Πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ. Όπως δήλωσε σήμερα δεν θα επικυρώσει την συμφωνία με την υπογραφή του και χαρακτήρισε τη νομιμοποίησή της εγκληματική. Ο Ιβανόφ δήλωσε ότι δεν έχει την εντολή να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας του και πως η συμφωνία είναι αντισυνταγματική.

«Ακολουθώντας το Άρθρο 75 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αποφάσισα να μην υπογράψω το Διάταγμα για την επικύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των διαφορών που περιγράφονται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 817 (1993) και 845 (1993) , για τον τερματισμό της ισχύος της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995 και για την εγκαθίδρυση στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στα δυο μέρη, που υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις 20 Ιουνίου», αναφέρει η δήλωση του Προέδρου της πΓΔΜ.

Προηγούμενο άρθρο26 Ιουνίου: Σαν σήμερα η απελευθέρωση της Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαγίδα οι αποδείξεις – Βροχή τα πρόστιμα σε συνταξιούχους, μισθωτούς και αγρότες για το αφορολόγητο