[ad_1]

150 μαθήτριες και μαθητές από τα πέντε Μουσικά Γυμνάσια – Λύκεια, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας, συμμετείχαν στα φετινά «Εόρτια Μουσικών Σχολείων ΑΜ-Θ 2016», που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής.

Φέτος μάλιστα, εκπροσωπήθηκε ολόκληρη η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αφού το παρών έδωσε για πρώτη φορά το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης που ξεκίνησε να λειτουργεί τη φετινή σχολική χρονιά.

12Οι νεαροί φερέλπιδες μουσικοί (απ)έδειξαν το ταλέντο τους παρουσιάζοντας τις δυνατότητές τους, και εισέπραξαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα και τις επευφημίες του κοινού.

Η αυλαία της μουσικής αυτής συνάντησης παιδείας, γνώσης και ταλέντου, έπεσε πανηγυρικά με κοινή εμφάνιση στη σκηνή των μουσικών ομάδων όλων των σχολείων.

Για «έναν πολύ πετυχημένο θεσμό», έκανε λόγο  ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, και εξέφρασε την πρόθεση της Πολιτείας για την ενίσχυση και την αναβάθμισή του, δεδομένου όπως υπογράμμισε του αυξανόμενου κάθε χρόνο ενδιαφέροντος των παιδιών για τα μουσικά σχολεία.

Από την πλευρά της η σχολική σύμβουλος των μουσικών σχολείων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Γιώτα Τηγανούρια, χαρακτήρισε τα σχολεία ως «έναν πολύ σημαντικό πολιτιστικό πυρήνα σε κάθε νομό», και τα «Εόρτια», «μια ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των μουσικών σχολείων, με προοπτική να γίνει ένας μουσικός διάλογος μεταξύ των μαθητών και να προκύψει μια εξέλιξη και πρόοδός τους».

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, και ο στόχος της σύμφωνα με τον δ/ντή του μουσικού σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλία Ιωαννάκη, «είναι καθαρά εκπαιδευτικός, για να τονώσουμε το ηθικό των παιδιών και να δείξουν τον επαγγελματισμό και το επίπεδό τους».

Προηγούμενο άρθροΛεηλασίες για τρόφιμα στην Ειδομένη -Κατέστρεψαν αποθήκη του ΟΗΕ
Επόμενο άρθροOλοκληρώθηκε η δράση προς τιμήν της Θρακιώτισσας ηρωίδας Δόμνας Βισβίζη