[ad_1]

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και τιμή στους ήρωες υπερασπιστές του Έθνους, απέναντι στον φασιστικό κατακτητή, εορτάστηκε η 75η επέτειος της Μάχης του Οχυρού Νυμφαίας Κομοτηνής.

ΟΧΥ 29Παρουσία πλήθους κόσμου, την επιμνημόσυνη δέηση πριν την ανάγνωση του ιστορικού της μάχης, το προσκλητήριο νεκρών και την ξενάγηση στο οχυρό, ανέπεμψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, κατέθεσαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής κ. Αντώνης Γρέγος, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι εφεδροπολεμικών, αναπηρικών και αντιστασιακών οργανώσεων, τοπικών πολιτιστικών και αγροτικών συλλόγων, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του πανελλήνιου συλλόγου Πομάκων κ. Κελές Κελές.

«Είναι αλήθεια αυτό που ειπώθηκε, ότι “δεν πολεμούν οι Έλληνες σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”», σημείωσε ο Επίσκοπος, και πρόσθεσε: «Τέτοια μαθήματα παίρνουμε από την επέτειο της μάχης των Οχυρών, για το ότι τα παλικάρια μας, οι παππούδες μας, οι πρόγονοί μας, πολέμησαν ηρωικά για την αξιοπρέπεια του τόπου, της Πίστεως και της Πατρίδας μας, και μας δίνουν σήμερα μηνύματα αξιοπρέπειας. Εδώ ο τόπος είναι αιματοβαμμένος, «μοσχοβολά» θυσία, αξιοπρέπεια, ηρωισμό και Ελληνισμό».

ΟΧΥ 2Παράλληλα ο Ιεράρχης αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα της σύγχρονης εποχής, επισημαίνοντας: «Ζούμε δύσκολες μέρες στην Ελλάδα, αλλά αν και χάσαμε υλικά αγαθά και «κουρεύτηκαν» τα οικονομικά μας, προς Θεού να μην «κουρέψουμε» περισσότερο τις Αξίες μας, γιατί τις είχαμε ήδη «κουρέψει» και αυτό είναι που μας πονάει… Ότι σπείραμε, αυτό θερίζουμε σήμερα… Ως πνευματικός πατέρας αυτής της περιοχής, με πολύ αγάπη και πολύ πόνο στην καρδιά, και νομίζω ότι εκφράζω και όλους τους παρισταμένους άρχοντες και τον λαό μας, να κρατήσουμε την Πίστη μας και την αγάπη μας για την Πατρίδα, την Αξιοπρέπειά μας, γιατί αυτά τα «υλικά» είναι ο πλούτος μας και με αυτά θα μπορέσουμε να οριοθετήσουμε ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια πολλά σε όλους τους Θρακιώτες και σε όλη την Ελλάδα».

«Σύμβολο αντίστασης, θυσίας και ηρωϊσμού», χαρακτήρισε το Οχυρό της Νυμφαίας Κομοτηνή ο κ. Μέτιος, και συμπλήρωσε: «Αποδίδουμε σήμερα φόρο τιμής σε όσους έπεσαν ηρωικά αγωνιζόμενοι, μαχόμενοι κατά των γερμανικών στρατευμάτων στις 6 και 7 Απριλίου 1941. Είναι χρέος όλων μας να διατηρούμε ζωντανό στη μνήμη μας το ένδοξο παρελθόν μας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια
Επόμενο άρθροΝέες διακρίσεις για αθλητές της Running Team Ethnikou