Πρώτο στη λίστα με τα μηνύματά μας μπαίνει ξανά το 13033, καθώς πλέον για τις όλες τις μετακινήσεις μας (πλην δουλειάς) θα πρέπει να στείλουμε μήνυμα εκεί.

Για τους παραβάτες ανακοινώθηκαν διπλάσια πρόστιμα, καθώς ο παραβάτης δεν θα πληρώσει 150 ευρώ όπως την προηγούμενη φορά, αλλά 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που παρείχε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί.

Πότε θα κόβεται πρόστιμο

Συγκεκριμένα, για μετακίνηση για ψευδείς λόγους ή για μετακίνηση χωρίς SMS το πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Στο ίδιο ύψος και το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων.

Επιπλέον, ο εργοδότης θα τιμωρείται με 500 ευρώ πρόστιμο για ψευδή δήλωση.

Για παράβαση αναστολής λειτουργίας καταστήματος το πρόστιμο είναι 5.000 ευρώ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας θα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ για την ίδια παράβαση.

«Από αύριο, καθ’όλο το 24ωρο θα υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας, μόνο με SMS για τους προβλεπόμενους λόγους. Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Προηγούμενο άρθροLockdown: Πώς θα μετακινούμαστε από σήμερα – Τα SMS που πρέπει να στείλετε στο 13033
Επόμενο άρθροΕιδική πλατφόρμα για καθημερινή επαφή και ενημέρωση με όλους τους φορείς θα έχει η Π.Ε. Καβάλας και την περίοδο του δεύτερου lock down