Το παράδειγμα της Γαλλίας και της Βρετανίας αποφάσισε να ακολουθήσει τελικά η ελληνική κυβέρνηση, απαγορεύοντας στα σούπερ μάρκετ τη διάθεση ειδών ένδυσης- υπόδησης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, επίπλων, χαλιών κλπ. για όσο διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία του υπόλοιπου λιανεμπορίου.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας είχε στείλει πρόσφατα επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την οποία ζητούσε να μην επιτρέπεται η πώληση των παραπάνω αγαθών στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο επιβλαβής αθέμιτος ανταγωνισμός.

Η πλήρης απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων ειδών επελέγη καθώς η εναλλακτική που είχε προταθεί εδώ και καιρό, κυρίως από τις μεγάλες αλυσίδες και τον ΣΕΛΠΕ, να επιτραπεί η παραλαβή παραγγελιών που έχουν γίνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο πίσω μέρος των καταστημάτων, απορρίφθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η πρόταση αυτή, μάλιστα θεωρείτο από πολλούς, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ως η “χρυσή τομή”, καθώς θα επέτρεπε τη διαχείριση των ηλεκτρονικών παραγγελιών, χωρίς να υπάρχει αναμονή λόγω του αυξημένου φόρτου.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρακτική με το απαγορευτικό πώλησης ορισμένων προϊόντων εφαρμόζει από τις 3 Νοεμβρίου η Γαλλία με το σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε να αναφέρει τι μπορεί να πωληθεί και όχι τι απαγορεύεται. Από αυτό προκύπτει ότι απαγορεύεται η πώληση ειδών ένδυσης – υπόδησης, κοσμημάτων, παιχνιδιών, βιβλίων, ταινιών και ειδών μουσικής, αλλά όχι των ειδών DIY. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εκδοθεί οδηγία προς τα σούπερ μάρκετ να μην διαθέτουν “μη βασικά είδη”.

Προηγούμενο άρθροΣε απολύμανση των πεζόδρομων θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο δελτίο τύπου της Αστυνομίας για την αρπαγή τσάντας και την ακινητοποίηση του δράστη απο τον Δήμαρχο Καβάλας