Ελπίδα στο restart του Τουρισμού φέρνουν οι βελτιωμένες υποδομές και τα κατασκευαστικά έργα που είναι σε εξέλιξη – Ανάπτυξη με διευρυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, σύγχρονο εξοπλισμό και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα

Tους τελευταίους μήνες ο κατασκευαστικός κλάδος, ενώ ετοιμαζόταν να ορθοποδήσει από μια επίπονη, καθολική σχεδόν παύση για περισσότερα από οκτώ χρόνια λόγω της οικονομικής ύφεσης, δέχθηκε ένα τελειωτικό χτύπημα από την επέλαση της πανδημίας του COVID-19.

Υπήρξαν ωστόσο ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μηχανές των κατασκευών -άρρηκτα συνδεδεμένες με τις βασικές υποδομές της χώρας και της κοινωνίας- δεν σταμάτησαν. Από τα 14 αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης σε 9, μερικά από τα οποία έχουν επεκταθεί, ενώ άλλα έχουν εκσυγχρονιστεί και ανακαινιστεί.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια σε Καβάλα, Λέσβο, Χανιά, Ζάκυνθο, Ρόδο, Άκτιο, Σάμο, Σκιάθο και Κεφαλονιά, τα κατασκευαστικά έργα των οποίων προχώρησαν με εντατικούς ρυθμούς, ενισχύοντας παράλληλα την επανεκκίνηση του Ελληνικού Τουρισμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα στα νησιά Κω, Κέρκυρα και Μύκονο, Σαντορίνη και στη Θεσσαλονίκη, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της τουριστικής αγοράς.

Τα εξελιγμένα και φιλικά στους επιβάτες αεροδρόμια θα διαθέτουν καινούργιες, διευρυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, σύγχρονου εξοπλισμού και με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα.

Ειδικότερα, στη Μύκονο, οι εργασίες στην πρόσοψη του τερματικού σταθμού προχωρούν με ταχύτητα, αποκαλύπτοντας σταδιακά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, που εναρμονίζεται πλήρως με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο χαρακτήρα του νησιού των ανέμων.

Τη διαφορά κάνουν οι ανακαινισμένοι διάδρομοι προσαπογειώσεων και οι χώροι στάθμευσης των αεροσκαφών, ενώ αναπλάθεται ο χώρος των τερματικών σταθμών και στάθμευσης των οχημάτων. Ακόμη, οι αερολιμένες αποκτούν νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε ό,τι έχει να κάνει με την ανακαίνιση των πυροσβεστικών σταθμών, οι οποίοι έχουν πλέον ενισχυθεί με υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα.

Εμμένοντας στη μάχη της κρίσης του κορονοϊού, οι υποδομές στα δεκατέσσερα αυτά ελληνικά αεροδρόμια όχι μόνο εκσυγχρονίζονται και αναπτύσσονται, αλλά δίνουν ένα δυναμικό «παρών» στη διεθνή βιομηχανία αερομεταφορών, συμβάλλοντας στο μεγάλο στοίχημα της σταδιακής επανέναρξης του Ελληνικού Τουρισμού, που ξεκινά επισήμως από τις 15 Ιουνίου 2020.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/05/2020

Προηγούμενο άρθροΓκρίνια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας – Η ψηφοφορία, οι αποχωρήσεις και η δυσαρέσκεια
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του προέδρου του λιμενικού ταμείου Θάσου στο Νομαρχιακό σύλλογο ΑμεΑ Ν.Καβάλας