Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η ομοσπονδία των εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), εκφράζει την αντίθεσή της στη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, διεκδικώντας οι φορολογικές υπηρεσίες να βρίσκονται εντός του Υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα καλούν την ημέρα της απεργίας, Πέμπτη 19 Μαΐου, συγκέντρωση στις 11πμ στην οδό Νίκης.
Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων (το πλήρες κείμενο με το πλαίσιο, το σκεπτικό και τις διεκδικήσεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ, μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ): «Η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση μετά από συμφωνία με τους δανειστές σχέδιο νόμου για την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκτός του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι φόροι και τα δημόσια έσοδα είναι ο «πυρήνας» της εξουσίας του κράτους και σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχουν εκχωρηθεί σε ανεξάρτητες αρχές. Επιπλέον, σε όλα τα μοντέλα διοίκησης φορολογικών αρχών που καταγράφονται από τον ΟΟΣΑ,κανένα δεν βρίσκεται εκτός ιεραρχικού ελέγχου του Υπουργού Οικονομικών. Ως πιο προωθημένο μοντέλο αυτονομίας καταγράφεται αυτό που ισχύει σήμερα και στη χώρα μας».

Προηγούμενο άρθροΚαλά στην υγεία τους οι δύο τραυματίες της φονικής σύγκρουσης βαγονιών στις Σέρρες
Επόμενο άρθροΒρέθηκε πτώμα νεαρού πρόσφυγα στις όχθες του Έβρου