Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Ιουνίου η απόφαση για το τέλος της μάσκας.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους (καταστήματα, σούπερ μάρκετ και αεροπλάνα) χωρίς μάσκα. Ωστόσο η σύστασή της εξακολουθεί να παραμένει κυρίως σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι εξαιρέσεις

Ωστόσο υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας:

στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων,
και στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ).
Τα σχολεία

Δεν είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας από σήμερα για τους μαθητές όταν προσέρχονται στα σχολεία, ωστόσο η χρήση της παραμένει υποχρεωτική γι’ αυτούς και τους φοιτητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση εδώ

Tι ισχύει για τα rapid test

μάσκα

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο των rapid test. Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι διενεργούν κανονικά ένα rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση. Αυτό μπορεί ο εργαζόμενος να το κάνει όποια ημέρα της εβδομάδας επιθυμεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά (με δική τους επιβάρυνση) σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Συνεδριάζει η Επιτροπή – Στο επίκεντρο το θέμα της μάσκας στα πλοία

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για το θέμα της μάσκας στα πλοία καθώς είναι ο μοναδικός χώρος για τον οποίο δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί προβλέπεται να εισηγηθούν τη διατήρηση της μάσκας στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες επειδή ένα πλοίο έχει συγκεκριμένους χώρους με αριθμημένες θέσεις αλλά δεν ελέγχεται εύκολα ο αριθμός των ατόμων που κάθονται.

Προηγούμενο άρθροΧριστοδουλάκης: Το ισχυρό πρόσωπο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ – Ποιες οι σχέσεις του με Λοβέρδο και Παπανδρέου
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Θάσου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022