Παπαευαγγέλου: Αυξάνονται τα κρούσματα στις ηλικίες 40-60

Ξεκινώτας, η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, ενώ έκανε και μια αναφορά στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι «αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι τόνισε πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια, ενώ τα νέα κρούσματα διπλασιάστηκαν.Ακόμη τόνισε πως σε περιοχές όπου οι περισσότεροι που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό. Ακόμη, είπε πως ο δείκτης θετικότητας των self tests έχει υπερ-δεκαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα, ενώ μίλησε για «μετατόπιση» των νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, κάτι που σημαίνει πως οι νέοι μεταδίδουν πια τον ιό στους μεγαλύτερους που είναι ανεμβολίαστοι.

«Συναγερμός» για τη Δέλτα

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την βρετανική», τόνισε κρούωντας το καμπανάκι του κινδύνου για τη διασπορά. Ακόμη, συνέστησε στους νέους που γυρνούν από διακοπές να μην εφησυχάζουν με το αρνητικό self test που χρειάζονται για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής.

Χαρδαλιάς: Επαναξιολογούνται τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επίσης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Δέλτα. Αναφορικά με τα μέτρα στη Μύκονο, τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν κι έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα. Τα μέτρα ισχύουν ως τη Δευτέρα και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του, απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Στην συνέχεια ανακοίνωσε κι επίσημα πως πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα.

Προηγούμενο άρθροΑποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθροΣυνεργασία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας