Συνεχίζεται το θρίλερ στο Ποσείδι Χαλκιδικής με τους δύο αγνοούμενους τουρίστες στη θαλάσσια περιοχή «Μύτη», έπειτα από πάρτι γενεθλίων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τρία άτομα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βόρειας Μακεδονίας ηλικίας 25, 28 και 30 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια του ενός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα.

Ο Αρχές κατάφεραν να εντοπίζουν τον έναν λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα, τον οποίον μετέφεραν στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. «Ξαφνικά χάθηκαν από τα μάτια μας», ανέφεραν άνθρωποι που ήταν στην ίδια παραλία.

Για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων επιχειρούν ένα ελικόπτερο, τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο σκάφη εθελοντών. Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, το σημείο όπου βούτηξαν οι άνδρες είναι πολύ επικίνδυνο. «Ακόμη και οι ντόπιοι αποφεύγουν να κολυμπούν επειδή γνωρίζουν την επικινδυνότητά του, ενώ πολλοί τουρίστες πηγαίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο του alphafm τη στιγμή κατά την οποία ένας από τους τουρίστες που εντοπίστηκε μεταφέρεται στο ασθενοφόρο

Η τελευταία ενημέρωση από το Λιμενικό για τους αγνοούμενους τουρίστες στη Χαλκιδική

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.
Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προηγούμενο άρθροWATER POLO – Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Ανδρών- Μεγάλη νίκη του ΝΟΘΑΚ
Επόμενο άρθροΕπιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: 3 στους 4 μένουν… εκτός – “Παράθυρο” για περισσότερους δικαιούχους