Πριν καλά – καλά συμπληρωθεί μία εβδομάδα από τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στη Χαλκιδική, ανάμεσα στον Άρη Κασσανδρείας και τον Ανθεμούντα Γαλάτιστας.

Όπως καταγγέλλει στο GRTimes ο πρόεδρος της Γαλάτιστας, Νίκος Κουτζιαρής, επί δεκαπέντε λεπτά -μέχρι δηλαδή να έρθουν τα δύο περιπολικά της αστυνομίας- στον αγωνιστικό χώρο έπεφτε ξύλο, γεγονός που προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε παικτών της ομάδας, καθώς επίσης και του προπονητή που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.
«Από την αντίπαλη ομάδα υπήρχε εκνευρισμός σχεδόν από την έναρξη του αγώνα, κυρίως απέναντι στους διαιτητές. Και όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση, αντί να ηρεμεί γινόταν όλο και χειρότερη.

Έπειτα από ένα σφύριγμα για φάουλ, οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν με φραστικές επιθέσεις και απειλητικές κινήσεις προς τους αθλητές μας, δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις του διαιτητή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόφαση του, να διακόψει το παιχνίδι και να κινηθεί προς τα αποδυτήρια. Μάλιστα όταν ξεκίνησε να πάει προς τα εκεί, δέχτηκε σωρεία αντικειμένων» σημειώνει ο πρόεδρος της Γαλάτιστας στο GRTimes.

«Στη συνέχεια ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών και εισβολή από τον κόσμο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ – ευτυχώς-τραυματισμό πέντε παικτών και του προπονητή μας, Γιάννη Κάρτα, ο οποίος σήμερα πήρε εξιτήριο, είναι καλύτερα και αναρρώνει στο σπίτι του» προσθέτει.

Δεν υπήρχε αστυνομία στο γήπεδο
Σε ερώτηση για το αν υπήρχε αστυνομία στο γήπεδο, κάτι που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο για τους χούλιγκανς των γηπεδούχων, ο Ν. Κουτζιαρής υπογράμμισε πως «αρχικά δεν υπήρχε παρουσία της αστυνομίας. Στη συνέχεια και αφού έγινε ότι έγινε, εμφανίστηκαν δύο περιπολικά. Και αμέσως μετά ήρθε και το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον προπονητή. Τώρα πια, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και θα σχηματιστούν αυτεπάγγελτα δικογραφίες, καθώς ούτε εμείς ως εκπρόσωποι της διοίκησης, ούτε και ο προπονητής σκοπεύει να υποβάλλει μήνυση για το περιστατικό».

Συχνά τα επεισόδια στα ερασιτεχνικά, αλλά όχι τέτοιας αγριότητας
Τα παιχνίδια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό πολλές φορές δίνει λαβή για αιματηρές διενέξεις μεταξύ οπαδών δύο ομάδων σε όλη τη χώρα. «Ναι πράγματι, έχουμε συναντήσει ξανά τέτοιο κλίμα σε διάφορα γήπεδα, ωστόσο τα επεισόδια δεν είχαν ποτέ τέτοια αγριότητα. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο ξυλοκόπημα από παίκτες και οπαδούς άλλης ομάδας. Επί ένα τέταρτο το γήπεδο θύμιζε αρένα. Προφανώς και σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν διενέξεις και αντεγκλήσεις αλλά αυτή την αγριότητα δεν έχουμε ξανασυναντήσει» κατέληξε στο GRTimes ο πρόεδρος της Γαλάτιστας.

Προηγούμενο άρθροΣτους δρόμου οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου
Επόμενο άρθροAlexander Haditaghi: Η φετινή διαιτησία στα παιχνίδια της Καβάλας είναι απαράδεκτη