XRHMATA14_518_355

Ο φόρος κρύβεται παντού, τώρα και στο… ΑΤΜ αλλά και στα γκισέ των τραπεζών. Παρά τις αντιδράσεις των δανειστών ο φόρος έρχεται…
Η κυβέρνηση προτιμά μια μικρή επιβάρυνση για όλους παρά κάποιο άλλο δυσβάσταχτο μέτρο, λένε στο Μαξίμου και έτσι ο φόρος στις συναλλαγές με τις τράπεζες θα διαμορφωθεί στο 0,01%.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που πληρώνει ένα ενοίκιο της τάξης των 300 ευρώ η επιβάρυνση θα είναι 0,30 ευρώ και έτσι εύκολα μπορεί είτε ο ίδιος είτε ο ιδιοκτήτης να επιβαρυνθεί με τη διαφορά.

Όλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γενικότερα όλοι όσοι έχουν έναν λογαριασμό στην τράπεζα με βάση το πλαφόν των 420 ευρώ την εβδομάδα λόγω capital controls θα έχουν επιβάρυνση της τάξης των 42 λεπτών ανά ανάληψη. Επιβάρυνση που σίγουρα δεν είναι μεγάλη καθώς μεταφράζεται σε 1,64 το μήνα.

Βέβαια μένει να λυθούν ζητήματα όπως το πόσες φορές θα φορολογείται το ίδιο ποσό, όταν για παράδειγμα πρόκειται για μισθοδοσίες. Αν δηλαδή θα φορολογείται ένας μισθός τόσο κατά την κατάθεση από τον εργοδότη όσο και ανά ανάληψη από τον εργαζόμενο, ή εάν το κάθε ποσό θα φορολογείται μια φορά.

Μπορεί να μιλάμε για μερικά λεπτά του ευρώ, όμως στο σύνολο των συναλλαγών το κράτος προσδοκά έσοδα τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΕταιρεία media ίδρυσε στην Ελλάδα ο Τούρκος καναλάρχης!
Επόμενο άρθροΟ Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ Προκόπιος στο κέντρο φιλοξενείας προσφύγων στην Άσπρη Άμμο