Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, το πολύ έως τις αρχές της επόμενης, ανακοινώνει η κυβέρνηση νέο πακέτο μέτρων που φιλοδοξεί να λειτουργήσουν ως «ανάχωμα» στην ακρίβεια στα καύσιμα. Με τις τιμές στις αντλίες των πρατηρίων να έχουν πάρει «φωτιά», το Μαξίμου έχει βάλει στο τραπέζι διάφορα σενάρια για την στήριξη των πολιτών στο συγκεκριμένο πεδίο. Εκείνα όμως που φαίνεται πως προκρίνονται είναι εκείνα που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, όμως «ενισχυμένα» και διευρυμένα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Έτσι, σε αυτή την φάση, παρέμβαση αναμένεται να έχει δύο σκέλη, αυτά δηλαδή της απευθείας επιδότησης των καυσίμων των καταναλωτών με ποσό μάλιστα μεγαλύτερο από τον προηγούμενο κύκλο όταν και διαμορφωνόταν περίπου στα 40 ευρώ (Fuel Pass), όσο και επιδότηση του diesel (πετρελαίου κίνησης) στην αντλία.

«Φουσκωμένη» η επιδότηση – Διευρυμένα τα κριτήρια

Αμφότερες οι παρεμβάσεις αναμένεται να είναι μεγαλύτερες από τις προϋπάρχουσες. Η μεν επιδότηση του καυσίμου διαμορφωνόταν σε 40 – 55 ευρώ (τα ποσά ήταν χαμηλότερα για τα δίκυκλα), ενώ η μείωση της τιμής του diesel στην αντλία περίπου στα 15 λεπτά /λίτρο μαζί με τον ΦΠΑ.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση του fuel pass και μετά την 30ή Ιουνίου με «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων

Περισσότερες πληροφορίες στο enikonomia.gr

Προηγούμενο άρθροΤο κρουαζιερόπλοιο Regent Seven Seas Voyager στο λιμάνι της Καβάλας
Επόμενο άρθροΝέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δημαγωγεί και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα