Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και συμμετέχει στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας κρατών-μελών του NATO, όπου και εκπροσωπεί την Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert αυτή την στιγμή συναντά τον Τούρκο ομόλογό του.

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έχει αυτή την ώρα ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογο του πραγματοποιείται στο περιθώριο της διήμερης Συνόδου των υπουργών Άμυνας του NATO.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης, όπως άλλωστε συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις,  θα αποτελέσει η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μία πρώτη γεύση για τη σημερινή συνάντηση πήρε χθες ο Έλληνας υπουργός κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της Συμμαχίας. Σύμφωνα με το περιβάλλον του ΥΕΘΑ, ο κ Παναγιωτόπουλος είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον κ. Ακάρ, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Αμφότεροι οι  υπουργοί συμφώνησαν για την ανάγκη του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά προφανώς υπάρχει διαφορετική αντίληψη για το πως ορίζει η κάθε πλευρά τη τήρηση των κανόνων του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε επίσης  για λίγα λεπτά και με τον υπουργό των ΗΠΑ, Μάρκ Έσπερ, κατά την οποία τονίστηκε η στρατηγική σημασία που έχει για τις δυο χώρες η πρόσφατη επικαιροποίηση και διεύρυνση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ.

Φωτογραφία InTime News

Πηγή:onalert.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θάσου
Επόμενο άρθροΗ υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης – Τα ποσά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι