[ad_1]

Τρόπους διαχείρισης της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην υπηρεσία ασύλου της Χιλής προσπαθούν να βρουν οι αρμόδιοι φορείς. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Μεγάλη Δευτέρα, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, η Διευθύντρια Ασύλου Ελλάδας από την Αθήνα κα Αδάμ και ο αστυνομικός δ/ντής Αλεξανδρούπολης Π. Κουτούζος.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και βδομάδες, έξω από την υπηρεσία ασύλου στη Χιλή, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, περιμένουν ολόκληρα μερόνυχτα για να καταθέσουν την αίτησή τους. Το φαινόμενο, ειδικά τις τελευταίες μέρες έχει οξυνθεί, τα αντίσκηνα πληθαίνουν διαρκώς, ενώ σημειώνονται σοβαρά περιστατικά υγείας, όπως η αποβολή μίας εγκύου, αλλά και λιποθυμίες. Οι κάτοικοι από την πλευρά τους ανησυχούν και αναρωτιούνται πού θα πάει η κατάσταση, αφού πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν παρακείμενα χωράφια, αλλά και την παραλία για τις προσωπικές τους ανάγκες υγιεινής. Σημειώνεται πως η επίσημη απάντηση από το γραφείο ασύλου είναι ότι πολλοί από αυτούς έρχονται από την Αθήνα, αφού οι εκεί «υπερφορτωμένες» υπηρεσίες τούς στέλνουν στην Χιλή. Ωστόσο, κι εδώ οι καθυστερήσεις πλέον είναι μεγάλες, ενώ το σύστημα που ισχύει στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων αυτών είναι … όποιος προλάβει.

Υπό αυτό το πρίσμα, στη σύσκεψη των φορέων αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση, τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται, όσο και λόγω των παραπόνων από τους περιοίκους, αλλά και της προβληματικής λειτουργίας της ίδιας της υπηρεσίας ασύλου. Όπως αποφασίστηκε, οι τοπικοί φορείς θα διεκδικήσουν τη μεταφορά της υπηρεσίας εκτός Θράκης, η οποία άλλωστε εξαιρέθηκε από τη δημιουργία hot spot και άλλων υποδομών φιλοξενίας προσφύγων (με εξαίρεση το ΚΕΠΥ Φυλακίου) λόγω της γνωστής της ιδιαιτερότητας. Το σκεπτικό αυτό και το αίτημα των φορέων θα μεταφέρει μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης. Επίσης, μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία ασύλου, αποφασίστηκε να μην έρχονται νέα άτομα που θα αιτούνται άσυλο από την Αθήνα, εάν δεν είναι «συστημένα».

Εικόνες ντροπής

Στο μεταξύ η κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην περιοχή, αποτυπώνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε χθες το radiomax.gr.

Χωρίς τουαλέτα, χωρίς βασικές συνθήκες διαβίωσης, πολλοί από αυτούς για να κάνουν την ανάγκη τους ή να πλυθούν καταφεύγουν στην παραλία της περιοχής…

H

H

H

H

H

Σχόλια

Σχόλια

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΣτη Καβάλα την Κυριακή η Ολυμπιακή Φλόγα
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν στη Δράμα 2 άτομα εγκληματικής ομάδας τα οποία εξαπάτούσαν πολιτες με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού πρόσωπου σε τροχαίο ατύχημα με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά