[ad_1]

Την   ευκαιρία   να   θέσει   υπόψιν   της   Υφυπουργού  Οικονομίας, Ανάπτυξης   και   Τουρισμού αρμόδιας   για   θέματα   Βιομηχανίας, Θεοδώρας   Τζάκρη   κεφαλαιώδη   ζητήματα   που   άπτονται   του σερραϊκού επιχειρείν είχε το μεσημέρι της Δευτέρας  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας. Ο κ.Μέγκλας, κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, παρουσίασε στην   Υφυπουργό   τα   οικονομικά   στοιχεία   που   καταδεικνύουν   την οπισθοδρόμηση   που   παρατηρείται   στους   ρυθμούς   ανάπτυξης, αναφέρθηκε   στο   1,62   δις   ευρώ   που   υπολείπεται   στο   Ν.Σερρών σχετικά με το υπόλοιπο ΑΕΠ της χώρας και μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην «ανησυχητική» μείωση που καταγράφεται στον αριθμό των μεταποιητικών επιχειρήσεων των Σερρών.

TZAKRI

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, εκμεταλλευόμενος την παρουσία  της κας Τζάκρη  στις Σέρρες  προχώρησε στη διεξοδική παρουσίαση του Έργου, των Δράσεων και Παρεμβάσεων του ΕΒΕΣ μένοντας   ιδιαίτερα   στα   ακανθώδη   προβλήματα   της   έλλειψης ρευστότητας για τους επιχειρηματίες, στην αδυναμία δανεισμού των επιχειρήσεων και στους υψηλούς συντελεστές φορολόγησης. Παράλληλα, ο κ.Μέγκλας πρότεινε στην Υφυπουργό Βιομηχανίας την παραχώρηση ελεύθερων και ανενεργών χώρων που διαθέτει η επίσημη   Πολιτεία   σε   νέους   ανθρώπους   που   επιθυμούν   να επιχειρήσουν με κίνητρα φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων και ασφαλιστικών ατελειών που θα ενθαρρύνουν τις νέες επενδύσεις. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη στάση του Υπουργείου στο θέμα της Ελληνικής   Βιομηχανίας   Ζάχαρης   (ΕΒΖ)   λέγοντας   χαρακτηριστικά στην   κα.   Τζάκρη   ότι   οι   λαθεμένοι   περσινοί   χειρισμοί,   δυστυχώς, συνεχίζονται   και   φέτος   και   ότι   οι   λύσεις   που   προκρίνονται   δεν συνιστούν ένα βιώσιμο και μακρόπνοο πλάνο για τη Βιομηχανία.     Λίγο   αργότερα,   ο   κ.Μέγκλας   προσκάλεσε   την   κα.Τζάκρη   να επισκεφτεί εκ νέου τις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Σερρών   για   να   αποκτήσει   έτσι   μια   πιο   εμπεριστατωμένη   και σφαιρική  άποψη  για  τις   τοπικές  επιχειρήσεις   και   ολοκλήρωσε τις σκέψεις   του   ζητώντας   από   την   Υφυπουργό   επιτάχυνση   των διαδικασιών  αδειοδότησης   με   πιο   απλές,   διαφανείς   και   ευέλικτες πρακτικές,   καθώς,   όπως   κοινά   εντοπίζεται,   η   πολυνομία   και   η συναρμοδιότητα μεγάλου αριθμού υπηρεσιών συνιστούν «βραχνά»για οποιονδήποτε αποτολμά να επιχειρήσει.

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΟι απαντήσεις προς τον Αν.Μεγαλομύστακα για το θέμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας
Επόμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2016: Άνοιξε το TAXISnet – Αυτά είναι τα ποσά του φόρου – Αναλυτικά παραδείγματα ανά κατηγορία