Να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία προτείνουν τα δυο μέλη της επιτροπής. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος προειδοποιούν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά.

Πρώτος στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου συμφωνούν δυο μέλη της επιτροπής που μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Νίκος Σύψας και Παναγιώτης Γαργαλιάνος εισηγούνται το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ θεωρούν αμφότεροι πως η επιστροφή των παιδιών στις σχολικές τάξεις είναι θετικό βήμα.

Η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι η δική του προσωπική άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια ημερομηνία συμφωνεί και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

Και οι δύο επιστήμονες πάντως είπαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία εάν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, καθώς το χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά», τόνισε ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Είμαστε έτοιμοι – Θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως από την πλευρά της διαβεβαίωσε πως είναι όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν την ίδια ημερομηνία δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια απάντησε πως η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 177 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο – 3 στην Π.Ε Καβάλας
Επόμενο άρθροΤραγωδία στις Σέρρες: Νεκρός 47χρονος ποδηλάτης σε τροχαίο