Μετά από μια μέρα… στα συντροφικά χαρακώματα, ο Σταύρος Κοντονής αποτελεί παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ! Σκληρότατες εκατέρωθεν επιθέσεις και όλο το χρονικό μιας κόντρας που ίσως έχει ακόμη πολλά επεισόδια.

Οι δρόμου του ΣΥΡΙΖΑ και του Σταύρου Κοντονή έχουν πια χωρίσει… οριστικά, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές σε λιγότερες από 24 ώρες!

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί παρελθόν από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο πλευρές να επιδίδονται σε μια “μάχη χαρακωμάτων” με ανακοινώσεις και δηλώσεις.

Τελευταίο επεισόδιο στην κόντρα η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα από την οποία κατηγορεί τον Σταύρο Κοντονή πως στράφηκε κατά του κόμματός του αλλά και για “απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του”.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην “έκρηξη” του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος νωρίτερα και μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο, έκανε λόγο για “άθλιους, συκοφάντες και ψεύτες”!

Δείτε συγκεκριμένα όσα είπε και αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, “κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά”. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.

Ο καθείς και οι επιλογές του”.

Η -πρώτη- σκληρή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» τόνιζε νωρίτερα η Κουμουνδούρου στην πρώτη της αντίδραση και σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, κ. Κοντονής απάντησε λέγοντας πως «επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Το χρονικό της κόντρας

Οι “κραδασμοί” στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν έπειτα από την παραίτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μάλιστα, μεγαλύτερες «φωτιές» άναψε η θέση που πήρε για ένα από τα κρίσιμα θέματα του τελευταίου 24ωρου, τον Ποινικό Κώδικα που πέρασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ευνοεί τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός κάτι που φάνηκε κι από το γεγονός ότι εκδόθηκε μια εξόχως σκληρή ανακοίνωση, ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός κατά του πρώην υπουργού δικαιοσύνης.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της ημέρας και την συνέντευξη του πρώην υπουργού, που έφερε τελικά και την διαγραφή του.

Με πληροφορίες από: Open.
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 436 νέα κρούσματα- 91 οι διασωληνωμένοι – Δείτε τον “χάρτη” της διασποράς
Επόμενο άρθροΗ ώρα για την ιστορική αναμέτρηση της ομάδας Πανθήρων με τον Ολυμπιακό πλησιάζει