ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2019 – ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην καταβολή για τις συντάξεις Μαΐου 2019, νωρίτερα από το προβλεπόμενο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων.

Νωρίτερα θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων από το υπουργείο Εργασίας, καθώς υπολογίζει σοβαρά τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες των συνταξιούχων για το Πάσχα 2019. Έτσι, εκτός απροόπτου, θα προχωρήσει και σε καταβολή για τις συντάξεις Μαΐου 2019 νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Τις αυξημένες ανάγκες των συνταξιούχων λόγω Πάσχα φαίνεται να αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Εργασίας, και αναμένεται να προχωρήσει στην καταβολή των συντάξεων Μαίου 2019 νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί. Έτσι, και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, λόγω Πάσχα έχει προγραμματιστεί να γίνουν νωρίτερα όλες οι πληρωμές, καθώς θα πραγματοποιηθεί προπληρωμή για τις συντάξεις Μαΐου στις 23 Απριλίου, Μεγάλη Τρίτη για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τον π. ΟΓΑ και π. ΟΑΕΕ και στις 24 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, για τους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από τα υπόλοιπα Ταμεία.

Ταυτόχρονα, η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Πριν από το Πάσχα θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού σε όσους έκαναν αίτηση και το δικαιούνται αλλά λόγω αστοχίας του συστήματος δεν το έλαβαν ή έλαβαν μέρος του ποσού με την πληρωμή της πρώτης δόσης του 2019. Όπως αναφέρει ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Στέλιος Πλιάκης, ο οργανισμός θα προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή, διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα αφορά 13.000 αιτήσεις και οφείλεται σε αστοχίες του συστήματος, το οποίο κάνει συμψηφισμούς με παλαιότερες οφειλές.

Πριν από το Πάσχα ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει και όλα τα αναπηρικά επιδόματα σε περίπου 172.000 δικαιούχους. Θα καταβληθεί επίσης και το επίδομα στέγασης στους δικαιούχους που η αίτησή τους εγκρίθηκε έως το τέλος Μαρτίου.

Πηγή:newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΔιπλώματα οδήγησης: Ξεκινούν ξανά οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών
Επόμενο άρθροΖάχαρο: Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε