agrotes

Ραντεβού στην κεντρική πλατεία της Λάρισας δίνουν σήμερα αλλά και την Παρασκευή οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, συνεχίζοντας και διευρύνοντας τις κινητοποιήσεις τους. Σήμερα θα συμμετάσχουν με τα τρακτέρ τους στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία που θα φτάσει στη Λάρισα. Η κινητοποίηση των υγειονομικών θα διανύσει πορεία εννέα χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες, και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει επ’ αόριστον κλειστός στο ρεύμα προς Αθήνα από την περασμένη Πέμπτη, που τα τρακτέρ της Θεσσαλίας παρατάχθηκαν στον κόμβο της Νίκαιας. Η κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη κλείνει κάθε απόγευμα επί δύο ώρες. Παράλληλα, αγρότες του Τυρνάβου κλείνουν κατά διαστήματα την οδό Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης του Αργυροπουλίου.

Οι αγρότες της Νίκαιας εντάσσουν και νέες μορφές διαμαρτυρίας στην κινητοποίησή τους, προγραμματίζοντας αγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα.

Οι αγρότες της Κατερίνης, που έχουν στήσει το μπλόκο τους στην αερογέφυρα, προγραμματίζουν για σήμερα το μεσημέρι τη μετάβασή τους στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, κινούμενοι με λιγοστά τρακτέρ. Στόχος τους είναι να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που αναμένεται στις 13.00 να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείου Κατερίνης.

Μέχρι και σήμερα θα παραμείνει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων από αγρότες και κτηνοτρόφους περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έστησαν μπλόκο στον μεθοριακό σταθμό, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, και σήμερα στις 6 το απόγευμα θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι αγρότες προσέρχονται με διάθεση να σκληρύνουν τη στάση τους καθώς τα πνεύματα οξύνθηκαν μετά την κλήση που δέχθηκε αγρότης από την αστυνομία, επειδή έφερνε στο σημείο αντίσκηνα. Η κλήση, σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφου του στο ΑΜΠΕ έφτανε τα 4.000 ευρώ. Στο τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης, όπου έχει στηθεί το μπλόκο, βρίσκονται αγροτοκτηνοτρόφοι από τον δήμο Παιονίας Κιλκίς, τα Γιαννιτσά Πέλλας, το Κιλκίς, τη Χαλάστρα, τη Χαλκηδόνα, τα Μάλγαρα και τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, το Νησέλι Αλεξάνδρειας και το Αιγίνιο Πιερίας.

Τονίζεται, ότι στην περιοχή έχουν σχηματιστεί ουρές από φορτηγά και νταλίκες, λόγω του αποκλεισμού ενώ οι αγρότες λένε πως δεν εμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών ευπαθή προϊόντα.

Στο Δερβένι, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, έφτασαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου και Λαγκαδά. Κλειστός επ’ αόριστον παραμένει ο κόμβος στα πράσινα φανάρια.

Στην Κορίνθου- Πατρών συνεχίζεται ο καθημερινός ολιγόωρος αποκλεισμός της νέας εθνικής στο ύψος του Αιγίου. Αγρότες της Αιγιάλειας κλείνουν τον δρόμο από τις 7 έως τις 9. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Σερρών αποχώρησαν από το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου βρέθηκαν χθες νωρίς το πρωί, με τα αγροτικά τους οχήματα και άλλα ιδιωτικής χρήσης. Τα τρακτέρ εξακολουθούν να βρίσκονται παραταγμένα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. Χθες το μεσημέρι και για περίπου μία ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών πραγματοποίησαν, πεζή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας 100 μέτρα από το τελωνείο του Προμαχώνα, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Στη δυτική Μακεδονία οι αγρότες προγραμματίζουν αποκλεισμούς, συλλαλητήρια και νέα μπλόκα σε διάφορα σημεία. Αύριο θα γίνει συμβολικός δίωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι στο τελωνείο της Καστοριάς ενώ για την Παρασκευή προγραμματίζεται παναγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Καλονέρι Βοείου, έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση πήραν και αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας. Στον ίδιο δρόμο στήθηκε χθες και το μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, από αγρότες και κτηνοτρόφους των Πύργων Πτολεμαϊδας. Αύριο συνεδριάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι Φλώρινας, χωριών Βοΐου, Νεάπολης και Τσοτυλίου, προκειμένου να καθορίσουν το ακριβές σημείο όπου θα στήσουν το μπλόκο τους.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας αποφάσισαν αύριο να κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη για τη διαμαρτυρία που διοργανώνεται στην Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Ζοοtechnia». Ο Παμφθιωτικός Αγροτικός Σύλλογος βγαίνει σήμερα στον κόμβο του Μπράλου, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους αγρότες από κάθε περιοχή της Φθιώτιδας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα
Επόμενο άρθροΝέο χαράτσι για όλους! Ποιοι και πόσα χάνουν