Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι ειδικοί, οι οποίοι συνυπολογίζοντας την «έκρηξη» των κρουσμάτων εξαιτίας της μεταδοτικότητας της παραλλαγής «Όμικρον», θα εισηγηθούν κατά πάσα πιθανότητα την παράταση ως προς τα ισχύοντα μέτρα.

Η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Στην πρώτη… γραμμή των λοιμωξιολόγων θα βρεθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα της παραλλαγής «Όμικρον» αλλά και οι σκληροί δείκτες του πανδημικού ιού, δηλ. η πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ο αριθμός των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και ο αριθμός των θανάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ισχύον πλαίσιο για την εστίαση και τη διασκέδαση θα λάβει παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας.

ΚΑΔ- μέτρα- εστίαση

Αυτό σημαίνει ότι το ωράριο λειτουργίας έως τις 12 το βράδυ, η απαγόρευση των ορθίων, τα έξι άτομα ανά τραπέζι και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας για το προσωπικό θα παραμείνουν σε εφαρμογή.

Το μόνο θέμα που φαίνεται να τίθεται προς συζήτηση είναι η επαναφορά της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά στα γήπεδα εξετάζεται η αύξηση των θεατών από το 10% στο 20%.

Γήπεδα-Γιάννης Οικονόμου

«Δεν υπάρχει με πιθανότητα χαλάρωσης των μέτρων γι’ αυτή την εβδομάδα, ωστόσο αναμένονται οι αυριανές εισηγήσεις της Επιτροπής, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα». Τόνισε δε, ότι «είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας από την πλευρά του στον RealFm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα πάλι θα παρακολουθούμε τα δεδομένα ανά εβδομάδα. Αν υπάρχουν δυνατότητες ήπιων παρεμβάσεων στα μέτρα θα είναι κάτι που θα εισηγηθεί η επιτροπή. Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Ή θα μείνουμε στα ίδια μέτρα που υπάρχουν ή μπορεί να υπάρξουν κάποιες ήπιες παρεμβάσεις ή αποκλιμάκωση”.

Στην κυβέρνηση αξιολογούν θετικά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επαναλειτουργία των σχολείων. Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για μια δύσκολη απόφαση της οποίας αποδεικνύεται η ορθότητα, καθώς όπως επισημαίνουν από την Κυριακή έγιναν 1,6 εκατ. τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και αν αυτά δεν πραγματοποιούνταν, τότε τα κρούσματα αυτά δεν θα είχαν εντοπιστεί και θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινότητα.

Προηγούμενο άρθροΤην Βασιλόπιτα του έκοψε ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν.Καβάλας
Επόμενο άρθρο«Έπαινο» από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στον Αρχιφύλακα Ανδρέα Τσολάκη και στον Υπαρχιφύλακα Γεώργιο Δεληανδρέα