gsebee

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας και ανταλλαγής προτάσεων για θέματα φορολογικής πολιτικής που επιδιώκει η ΓΣΕΒΕΕ  με τη φορολογική διοίκηση και την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 15/02 της ΓΣΕΒΕΕ, παρουσία του Προέδρου Γ. Καββαθά, του Αντιπροέδρου Γ. Ασμάτογλου και του Γεν. Γραμματέα Γ. Κουράση με τη Υφυπουργό κα Κατερίνα Παπανάτσιου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Προέδρος της ΠΟΦΕΕ κ. Β. Καμπάνης.
Η Διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε αναλυτικά πλέγμα επίκαιρων προτάσεων και βελτιώσεων σχετικά με τις φορολογικές διαδικασίες, τους ελέγχους στην αγορά, τις ρυθμίσεις για την αναγκαστική είσπραξη, τις προθεσμίες.   Παράλληλα, επανέλαβε το βασικό πυρήνα των προτάσεων-αρχών για τη φορολογική δικαιοσύνη και την αντι-αναπτυξιακή επίπτωση που ασκεί η υπέρμετρη φορολόγηση εισοδημάτων και αξιών. Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη καθιέρωσης ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού σε σύνδεση με τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στη σταδιακή μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, στην αναθεώρηση του τέλους επιτηδεύματος, στην επέκταση του αφορολόγητου και της δυνατότητας συλλογής αποδείξεων στους επαγγελματίες.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε να συμπεριληφθούν στη διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και οι επιχειρήσεις που οφείλουν λιγότερα από 20,000€.

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ και αφορούν στο χαρτοφυλάκιο της και θα προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις- τροποποιήσεις ή διευκρινίσεις αν απαιτηθεί.

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο Επαρχείο του Κ. Νευροκοπίου
Επόμενο άρθροΕνημερωτικά σεμινάρια του ΟΘΑΚ για τους πολίτες της Καβάλας για το άθλημα της ιστιοπλοϊας -Video