Στις 6 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε στη Βουλή με τις εκπροσώπους των καθαριστριών των σχολικών μονάδων και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Το εφιαλτικό εργασιακό, κοινωνικό, οικογενειακό και προσωπικό δράμα που βιώνουν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων διαιωνίζεται.

Εργαζόμενες για πολλά χρόνια, σε ομηρία, χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες με απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές.

Κάνεις πια δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια να αδιαφορεί.

Αναλαμβάνουμε άμεσα όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε Κυβέρνηση, κόμματα, Δήμαρχοι να δώσουν τέλος σε αυτή τη μεγάλη αδικία.

Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για αυτές τις γυναίκες τώρα.”

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή εκφράσαμε στις εκπρόσωπους των καθαριστριών των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Καβάλας  σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας την κατανόησή μας για τα δίκαια αιτήματά τους και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Μακρυά από μικροπολιτικά συμφέροντα, ελπίζουμε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα συνεχίσει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ. Θυμίζουμε πως στις 25 Ιανουαρίου του 2018 ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Νεφελούδης σε επίσκεψη του στην Καβάλα είχε δηλώσει πως σε συνεννόηση με τον τότε Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη θα έλυναν τα θέματα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων, κάτι που προφανώς δεν τήρησαν.

Μένει να δούμε αν η Νέα Δημοκρατία, αποδειχτεί Νέος Συριζα-Ανελ και σε αυτό το θέμα.

Προηγούμενο άρθροΘέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις δηλώσεις του Ο. Μουμίν, θα θέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Καραγιώργης
Επόμενο άρθροΗ νέα Διοικούσα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος μέχρι 31-08-2022