«Η κυβέρνηση θα διαθέσει 4 με 5 δισ. ευρώ για να στηρίξει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

«Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μειώνοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση έρχεται και επιδοτεί τους λογαριασμούς. Δίνουμε περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ τον μήνα. Δεν είναι αρκετά για να καλύψουμε ή να απορροφήσουμε το σύνολο των αυξήσεων. Προσπαθούμε να βρούμε έναν μόνιμο τρόπο ώστε και οι άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλες καταναλώσεις, να μην βιώνουν τόσο εκρηκτικές αυξήσεις. Το κόστος της ακρίβειας και οι εκρηκτικές αυξήσεις είναι ένα τεράστιο ευρωπαϊκό πρόβλημα» είπε αρχικά ο κ. Σκρέκας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που είναι η ακρίβεια. Είναι ένα πρόβλημα που το έχει δημιουργήσει η ελληνική κυβέρνηση; Φυσικά και όχι. Είναι ένα πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η ελληνική κυβέρνηση; Φυσικά και ναι. Η κυβέρνηση θα διαθέσει 4 με 5 δισ. ευρώ για να στηρίξει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, δεν λύνουμε το πρόβλημα. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και εγώ και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Σταϊκούρας και καταθέτουμε προτάσεις στην Ευρώπη για έναν κεντρικό ευρωπαϊκό μηχανισμό. Θα δούμε αν θα το κάνει η Ευρώπη. Εμείς όμως θα επεκτείνουμε και τη στήριξη. Το είπε και ο πρωθυπουργός, ότι από τη στιγμή που οι εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών συνεχίζουν και είναι ακόμα μεγαλύτερες, εμείς θα αυξήσουμε εφόσον μπορούμε και χρειαστεί, τις ενισχύσεις για να καλύψουμε τα νοικοκυριά» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός της επίσκεψης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη στον Έβρο
Επόμενο άρθροΓιάννης Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο