marmara_londino_522_355

– Το νομοσχέδιο καταθέτει το απόγευμα διακομματική επιτροπή βουλευτών
– Στο πλευρό τους ο Στηβεν Φράι και η Αμάλ Κλούνεϊ
– Δυο δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών είναι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα

Ένα σχέδιο νόμου για την επιστροφή των Γλυπτών του παρθενώνα στην Αθήνα καταθέτει σήμερα στο Βρετανικό Κοινοβούλιο διακομματική επιτροπή βουλευτών. Οι βουλευτές έχουν στην στήριξη της Βρετανικής Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Υπέρ της προσπάθειας είναι πολλοί διάσημοι Βρετανοί όπως ο Στήβεν Φράϊ και η Αμάλ Κλούνεϊ που εδώ και χρόνια βοηθούν τον σκοπό της επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο βουλευτής Μάρκ Γουίλιαμς θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου το απόγευμα της Δευτέρας. Υποστηρίζεται από άλλους 11 βουλευτές από διάφορα κόμματα.

«Αν υπήρχε δικαιολογία για την αρπαγή αυτών των γλυπτών προκειμένου να είναι ασφαλή στις αρχές του 1800 τώρα αυτή δεν υπάρχει πια. Αυτά τα αριστουργήματα αρπάχτηκαν παράνομα και αποκόπηκαν από τον Παρθενώνα», δήλωσε ο κ. Γουίλιαμς. Και πρόσθεσε: «Αυτό το νομοσχέδιο προτείνει το Κοινοβούλιο να ακυρώσει αυτά που συνέβησαν πριν από 200 χρόνια». Είπε ακόμα ότι είναι καιρός το κοινοβούλιο να προχωρήσει σε μια ευγενή πράξη και να διορθώσει ένα κακό 200 ετών.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Βρετανών είναι υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Δημοσκόπηση για τους Times έδειξε δυο στους τρεις Βρετανούς είναι υπέρ της επιστροφής. Επίσης, δημοσκόπηση της Ipsos-Mori έδειξε ότι το 69% είναι υπέρ της επιστροφής με μόλις 13% κατά.

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: 3.737 θέσεις εργασίας σε 17 δήμους! Από σήμερα οι αιτήσεις – Όλα όσα χρειάζονται
Επόμενο άρθροΤηλεοπτικές άδειες: Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές Αlpha, Star Channel και Έψιλον