Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του onAlert.gr, αγνοείται ένα εκπαιδευτικό διθέσιο αεροσκάφος.

Στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη συμμετέχουν ένα αεροσκάφος τύπου Canadair, καθώς και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έχει χαθεί από «τα ραντάρ» σε περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης.

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ δυνάμεις της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Όπως μεταδίδει το epirustv, η χαμηλή νέφωση που επικρατεί στις ανατολικές πλαγιές του Μιτσικελίου περιορίζουν την ορατότητα δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων .

Η εταιρία Egnatia Aviation:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το αεροσκάφος υπό νηολόγηση SXABP που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κοζάνης στις 11:20 τοπική ώρα, αγνοείται. Η διαδικασία έρευνας και διάσωσης έχει ενεργοποιηθεί. Θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Πηγή:www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωρίου
Επόμενο άρθροΔιεξήχθη διαδικτυακά η Εναρκτήρια Συνάντηση της 19ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων, στην οποία συμμετείχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αλέξης Πολίτης