Με φόντο μια έντονη, πολιτικά, εβδομάδα που θα περιλαμβάνει υπουργικό συμβούλιο και ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, δεν λείπουν οι συζητήσεις για τις επόμενες “διορθωτικές” κινήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με απλά λόγια, για έναν πιθανό κύκλο ανανέωσης προσώπων ή ενδεχόμενες δομικού τύπου αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα . Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. τα εκλογικά σενάρια μπορεί να εγκαταλείπονται ακόμη και από ένθερμους υποστηρικτές τους, όμως τα σενάρια περί ενδεχόμενου ανασχηματισμού, ακόμη και εντός του καλοκαιριού (πιθανώς και τον Ιούνιο), παραμένουν.

Η υπόθεση με τα προγράμματα voucher που επανέφερε τις σχετικές συζητήσεις για πιθανό ανασχηματισμό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι ο Γιάννης Βρούτσης θα παραμείνει στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με τα “πυρά” της επόμενης μέρας να εκτοξεύονται έτσι κι αλλιώς πάνω από το οικονομικό μέτωπο.

Η παρέμβαση Μητσοτάκη για κατάργηση της συγκεκριμένης δράσης του υπουργείου Εργασίας, την οποία ο ίδιος και άλλα στελέχη υποστήριζαν αποτελεί ουσιαστικά και ένα μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι ανεκτές οι σκιές, αναλάβετε ευθύνες στα λάθη. Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τις αναφορές του Πρωθυπουργού στη “λογοδοσία” και στο χρέος της εξουσίας “να εγκαταλείπει στο απυρόβλητο της ανάγκης”. Φράσεις που έχουν αφήσει ανοιχτά όλα ενδεχόμενα για πρωτοβουλίες, που έτσι κι αλλιώς δεν προαναγγέλλονται ποτέ.

Η εφημερίδα σημειώνει, ότι στην εξίσωση, μπορεί να προστεθεί η βεβαιότητα ότι το Μαξίμου θα θελήσει να ρίξει το βάρος της προσπάθειας εξόδου από την πανδημία, με το μικρότερο δυνατό κόστος σε καίριους τομείς για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, παράλληλα με τη δημόσια υγεία, ακόμη και στο επικοινωνιακό σκέλος. Εξού και τα παραγωγικά υπουργεία αλλά και ο Τουρισμός και η Ναυτιλία αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, με πολλούς να στοιχηματίζουν παρασκηνιακά σε πρωθυπουργικές κινήσεις ενίσχυσής τους είτε με επιπλέον χαρτοφυλάκιο είτε με νέα πρόσωπα, ώστε να δυναμώσει το μήνυμα της ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, κάποιοι βλέπουν αναβάθμιση του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, για τον οποίοι πράγματι ο σχεδιασμό του Μαξίμου είναι να διατηρηθεί στον κυβερνητικό μηχανισμό, μετακομίζοντας μάλιστα σύντομα σε κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας μαζί με τις κομβικές υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας. Και αυτό γιατί πέραν της υγειονομικής κρίσης, έρχεται και η αντιπυρική περίοδος. Άλλοι στοιχηματίζουν για την υπουργοποίηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, αν και ο ίδιος έχει διαψεύσει “πολιτικές προεκτάσεις” στην απόφαση του Πρωθυπουργού να οριστεί εκπρόσωπος της χώρας για τον κορονοϊό στους διεθνείς οργανισμούς.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, αν κάτι έχει κάνει σαφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τόσο η διεύρυνση του κύκλου των συνομιλητών του όσο και η διάθεση για διορθωτικές κινήσεις ανά πάσα στιγμή, όπως έκανε με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής “χωρίζοντας” το δίδυμο Γιάννη Βρούτση-Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας. Επιπλέον, σε “γαλάζιους κύκλους” συζητείται η εμπιστοσύνη του Μαξίμου στις διαχειριστικές ικανότητες ενός μοντέλου “Χαρδαλιά-Τσιόδρα” που δείχνουν και δημοσκοπικά ευρεία αποδοχή από την κοινωνία, θεωρώντας έτσι πιθανές τις αποφάσεις για ανάδειξη προσώπων και πέραν των πολιτικών δυνάμεων σε άλλους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Πηγή:www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΏρα αποφάσεων για την επιστροφή στην κανονικότητα
Επόμενο άρθροMessenger Rooms: Η απάντηση του Facebook στο Zoom