Η 33χρονη θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή
Συγκλονισμένο είναι από χθες το πανελλήνιο με τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου , της μητέρας των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς φέρεται να χορήγησε με ένεση μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα, με αποτέλεσμα το παιδί να αφήσει την τελευταία του πνοή στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η 33χρονη μητέρα δεν έχει ομολογήσει μέχρι και αυτήν τη στιγμή και παραμένει ανέκφραστη και αμίλητη στη ΓΑΔΑ.

Περιμένει να οδηγηθεί σήμερα, ημέρα Πέμπτη, στον ανακριτή και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη χθες το απόγευμα για το θάνατο της 9χρονης κόρης της και πέρασε το βράδυ στα κρατητήρια του 11ου ορόφου της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Η 33χρονη πέρασε το βράδυ υπό συνεχή επιτήρηση αστυνομικών, αφού είχαν εκφραστεί φόβοι ότι ίσως να προσπαθούσε να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με το MEGA από χθες το απόγευμα όταν μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ, τη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει επισκεφτεί ούτε ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας.

Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο.

Καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί και τις υποθέσεις των άλλων δύο κοριτσιών, της 3, 5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, εφόσον υπάρξουν ποινικά ευρήματα.

Τα ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση
Ωστόσο, παρά τη σύλληψη της μητέρας, τα ερωτήματα που παραμένουν και ζητούν πλέον απάντηση είναι πολλά.

Αρχικά, εξετάζεται αν είχε συνεργούς η 33χρονη.

Μάλιστα, το κάδρο των ερευνών είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση.

Ακόμα, πρέπει να εξακριβωθεί πώς, από πού και πότε προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Για τον λόγο αυτό το κινητό της τηλέφωνό κατασχέθηκε προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό και να ανασυρθούν και αρχεία πουν έχουν διαγραφεί.

Στη συνέχεια, πρέπει να διαπιστωθεί πώς δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα. Χρησιμοποιώντας κάποια ένεση ή μέσω της ρινικής οδού δηλαδή χορήγησε κάποια εισπνεόμενα στην 9xρονη κόρη της για να της αφαιρέσει τη ζωη;

Τέλος, είναι αναγκαίο να βρεθεί αν οι δυο θάνατοι, της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με κεντρικό πρόσωπο τη Ρούλα.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Οι αρχές κατηγορούν τον στρατό της Ρωσίας πως χρησιμοποίησε οβίδες φωσφόρου