[ad_1]

«Η Σερβία δεν έκλεισε ποτέ τα σύνορα της, δεν έστησε ποτέ φράκτη. Αν υπάρχει ένα µέρος των προσφύγων που η Ευρώπη δεν θέλει να µπουν, τότε η Σερβία ούτε µπορεί να τους αφήσει, ούτε µπορεί να τους κρατήσει στη χώρα. Περισσότερο κινδυνεύει η Ελλάδα που πρέπει να λύσει το θέµα αυτό µε τις Βρυξέλλες», δήλωσε από τις Σέρρες ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας Τομισλαβ Νικολιτς. 

Για το θέµα της εισόδου της Σερβίας στην Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι «η χώρα του βρίσκεται στο δρόµο για την ένταξη στην Ενωµένη Ευρώπη. Επιδιώκει διακαώς την ένταξη και λόγω του κεφαλαίου µε το Κόσσβο. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει ότι το κεφάλαιο αυτό θα κλείσει µε την ανακήρυξη του Κοσσόβου ως κράτους τότε η Σερβία δεν θα είναι ποτέ µέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ξεκαθάρισε ότι  η Σερβία δεν θα γίνει ποτέ µέλος του ΝΑΤΟ. Για το θέµα της ανάπτυξης επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Σερβία αντίστοιχα ο Τόµισλαβ Νικόλιτς δήλωσε ότι ελληνικές επενδύσεις έχουν γίνει στη Σερβία, αλλά η χώρα του προσπαθεί να βγει από την οικονοµική κρίση. Υποστήριξε ωστόσο ότι µπορεί να υπάρξει συνεργασία στον αγροτικό τοµέα και στον τουρισµό.

Ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Πέτρος Αγγελίδης απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Πρόεδρο της Σερβίας και στη συνέχεια τον ενημέρωσε ότι,με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σερρών προσφέροντας του το κλειδί της πόλης. «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εδώ τον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, είναι μεγάλη τιμή. Τον ευχαριστούμε θερμά που δέχθηκε το κάλεσμα μας και μάς επισκέφθηκε, διότι οι σχέσεις Σερβίας και Ελλάδας έχουν μεγάλη ιστορία», ανέφερε ο κ.Αγγελίδης.

 Στην υποδοχή συμμετείχαν και η υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Μ. Κόλλια Τσαρουχά και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστ. Τζιτζικώστας.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΑΣΩ ΔΗΜΤΣΙΟΥ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΜε οικονομική βοήθεια του Επιμελητηρίου Καβάλας θα γίνει τον Μαιο η λευκή νύχτα στη Καβάλα
Επόμενο άρθρο“Καρφιά” Γ.Πασχαλίδη για το ασθενοφόρο που είναι παροπλισμένο