[ad_1]

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί όπου για μία ακόμη ημέρα είναι συγκεντρωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, ενώ παράλληλα, σήμερα το πρωί κατέφθααν δύο ακόμη πλοία.

Πιο συγκεκριμένα, το «Tera Jet» κατέπλευσε στις 06:00 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ μία ώρα αργότερα έφτασε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» με 445 άτομα από τη Λέσβο και 130 από τη Χίο. Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται αργότερα και το επιβατηγό πλοίο «Διαγόρας», το οποίο μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Περίπου 3.350 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους στεγασμένους χώρους που έχει διαθέσει ο ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την πρωϊνή καταμέτρηση από στελέχη του λιμενικού σώματος.

Το πρωί με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά έγινε διανομή 5 τόνων γάλακτος στους σταθμούς που φιλοξενούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες,ενώ σήμερα στην πύλη Ε2 εγκαταστάθηκαν προκάτ οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν ως συντονιστικό κέντρο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,αλλά και πολυιατρείο υπό την εποπτεία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά,αλλά και γραφεία για το συντονισμό και τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας και των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον ιατρικό σύλλογο Πειραιά καθημερινώς στα ιατρεία ελέγχονται περίπου 60 άτομα εκ των οποίων τα 40 είναι μικρά παιδιά και οι 20 μεγάλης ηλικίας.

Τέλος,με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών εστιατορίων της πόλης του Πειραιά διανεμήθηκαν το μεσημέρι 1.500 μερίδες φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Φροντίδα μέσα στιο δράμα…

Εδώ να σημειώσουμε πως πέντε στεγασμένοι χώροι έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Για ακόμη μια ημέρα όποιος κατέβει στο λιμάνι του Πειραιά θα αντικρίσει δεκάδες σκηνές που στήνονται απο πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν βρει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας καταφύγιο, ελλείψει εναλλακτικών επιλογών…

ΜΚΟ και εθελοντές καταφθάνουν καθημερινά προκειμένου να δώσουν βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες

 

Παράλληλα, στην σελίδα της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, έχει αναρτηθεί μία δημοσίευση με οδηγίες σχετικά με το που πρέπει να κατευθυνθούν όσοι συνάνθρωποί μας θέλουν να προσφέρουν την βοήθειά τους στους πρόσφυγες.

Δείτε την φωτογραφία

Φωτό FacebookΦωτό Facebook

 

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΑποκλειστικό VIDEO από τη Βουλγαρική άσκηση στα Σύνορα
Επόμενο άρθροΤούρκια: "Ντου" της αστυνομίας με δακρυγόνα σε διαδήλωση ενάντια στο "φίμωτρο" – Βίντεο και φωτογραφίες