“Τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μια σταθεροποίηση ή και μείωση των κρουσμάτων, ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών” τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενώ “έδειξε” παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο MEGA και ερωτώμενος για το εάν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, απάντησε ότι ακόμα δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Ακόμα είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε «παράθυρο» να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.

Σχετικά με τα εμβόλια, ο κ. Πέτσας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορονοϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου. Υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΑναλύσεις μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV2 στα λύματα της Θάσου
Επόμενο άρθροΟ Τ.Πάιατ προεξοφλεί την πορεία των επενδύσεων: «Τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα μείνουν σε δυτικά χέρια»