Αλλάζει σελίδα το ελληνικό τραγούδι με τον θάνατο ακόμη ενός σπουδαίου δημιουργού.

Ο Τάκης Μουσαφίρης έφυγε από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν με κορονοϊό, σύμφωνα με το ogdoo.gr που επικαλείται αναρτήσεις από καλούς φίλους και συνεργάτες του μουσικού.

Συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις πιο γνωστές και χαρακτηριστικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

Συνθέτης, στιχουργός, μουσικός. Είχε συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους λαϊκούς τραγουδιστές σημαδεύοντας με τις δημιουργίες του ολόκληρες γενιές. Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου είναι από τις πιο σημαντικές συνεργασίες του.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα και σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές. Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ όπου τραγουδούσε με τη συνοδεία της κιθάρας του. Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας τραγούδια που αργότερα έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Δημοφιλή είναι τραγούδια όπως: Κάνε κάτι να χάσω το τρένο, Πες μου που πουλάν καρδιές, Ένα τραγούδι πες μου ακόμα, Ο Ταξιτζής, Μυστικέ μου Έρωτα, Σ’ αγαπώ ακόμα, Άκου, Άτακα κι επί τόπου, Σε μια στοίβα καλαμιές, Εγώ ο ξένος, Ένα λεπτό περιπτερά, Χιονάνθρωπος, Άγνωστε φίλε, Αγαπάω δύσκολα, Εγώ να δεις, Το σ’ αγαπώ δεν το λέω, Λέγε μου σ’ αγαπώ, Οι Ξενύχτες, Εμείς οι δύο,

Προηγούμενο άρθροΚαταδίωξη στο κέντρο της Καβάλας- Video
Επόμενο άρθροΝέο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 2,5 δισ. ευρώ – Όλα τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζομένους