Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου από το πρωί της Τρίτης έχει μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, στην 6η Πτέρυγα, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας

Το παρασκήνιο, κατά την 9ωρη απολογία της στην ανακρίτρια Αθηνών, είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ειπώθηκε στην ανακρίτρια, ήδη έχουν καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης της πελάτισσάς τους, ευελπιστώντας ότι αυτό θα γίνει δεκτό. Ακόμα κι αν τυπικά το αίτημα δεν έχει κατατεθεί, είναι θέμα ωρών ή ολίγων ημερών αυτό να υποβληθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως αναφέρει το pelop.gr, μετά τα στοιχεία του υπομνήματος των δικηγόρων ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, που όπως περιγράφεται στην «Π», στο τέλος ήταν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Όμως, η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα, εκτιμούν οι συνήγοροι ότι δεν άφησε Ανακρίτρια και εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

Από ‘κει και μετά, η ψυχρή Ρούλα Πισπιρίγκου, για πρώτη φορά λύγισε και ξέσπασε πράγματι σε κλάματα. Ήταν η στιγμή που φώναξε… «είναι άδικο, χωρίς στοιχεία, να μπω στη φυλακή».

Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμός: 7 Απριλίου «ανοίγουν» τα ραντεβού της 4ης δόσης για τους άνω των 80 ετών
Επόμενο άρθροΕυχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, προς τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη