Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, με τους εμβολιασμούς να ξεπερνούν χθες τα 4,6 εκατ., ενώ επόμενος μεγάλος στόχος είναι οι 5,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλη Μαΐου.

Χθες οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν για άλλη μια μέρα τους 100.000, ενώ κατά μέσο όρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, γίνονται 103.000 εμβολιασμοί την ημέρα. Συνολικά 1,7 εκατομμύρια πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ περίπου 3 εκατ. έχουν κάνει τη μία δόση.

Μάλιστα, οι επιδόσεις στην Ελλάδα αποτυπώνονται και στα επίσημα στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η χώρα μας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ στον αριθμό εμβολιασμένων ανά 100.000 κατοίκους. Επιπλέον, με ποσοστό 16,1% η Ελλάδα κατατάσσεται 5η στον αριθμό πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες χορηγείται και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ενώ πολλαπλασιάστηκαν και οι εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά, δίνοντας σημαντική ώθηση στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία».

Ποιοι οι επόμενοι που εμβολιάζονται

Από αύριο, Παρασκευή, ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44, που μέχρι τώρα μπορούσαν να εμβολιαστούν μόνο με AstraZeneca, ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρουν οι ηλικίες 35-39 και 30-34 ετών.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, τον Ιούνιο ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους 20-29 ετών.

Προηγούμενο άρθροΠροβλήματα στον τουρισμό της Θάσου προκάλεσε το κλείσιμο της Νυμφαίας όπως δηλώνει η Μαρία Πολυμέρου
Επόμενο άρθροΠροανακριτική για Παππά: Ο Καλογρίτσας «καίει» τον πρώην υπουργό – Μπαράζ αποκαλύψεων