Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι έφθασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τακτική πτήση από την Πόλη, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο Εξοχ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ενώ του αποδόθηκαν τιμές από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον καλωσόρισαν, επίσης, ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ορεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με στελέχη της Ι.Συνόδου, κληρικοί και άλλοι παράγοντες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Αθήνα κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει στο Πανηγυρικό Συλλείτουργο, που θα τελεστεί αύριο, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς επίσης και σε επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο.

Σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα συναντηθεί με τις Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Μετόχιον “Αναλήψεως του Κυρίου”, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και θα τελεστεί εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει, την Έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», το Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, και θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος”, το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Μ.Κ.Ο. Oecumenica, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα.

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος.

Φωτό: Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Προηγούμενο άρθροΚινηματογραφική διάρρηξη επιχείρησης σε χωριό του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο νέο ωράριο που ισχύει απο την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου σε όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου