Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι ένας από τους ειδικούς που μίλησαν στο ντοκιμαντέρ του βρετανικού καναλιού Channel 5 για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον περασμένο Μάιο, στα Γλυκά Νερά.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μίλησαν δημόσια για την υπόθεση που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ο ίδιος εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τις αμφιβολίες του για το κίνητρο του εγκλήματος, με δεδομένο ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ληστεία μετά φόνου.

Αυτό ήταν άλλωστε το “σενάριο” που είχε κατασκευάσει ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του. Ύστερα από 37 ημέρες “θέατρο” ο πιλότος, ομολόγησε ότι εκείνος ήταν που δολοφόνησε την 19χρονη Καρολάιν, τοποθέτησε το 11 μηνών βρέφος τους πάνω στο άψυχο σώμα της, σκότωσε τον σκύλο τους και σκηνοθέτησε τη “ληστεία μετά φόνου”.

Στις δηλώσεις του στο ντοκιμαντέρ του Channel 5 με τίτλο “Η δολοφονία που κορόιδεψε τον κόσμο”, ο Θανάσης Κατερινόπουλος αναφέρθηκε στη γλώσσα του σώματος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και στα στοιχεία εκείνα που τον έκαναν να έχει τις αμφιβολίες του για τα όσα υποστήριζε ο πιλότος στις Αρχές. Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι επιχειρούσε και ο ίδιος επί 10 λεπτά να καλέσει με τη μύτη του ένα νούμερο -όπως ισχυρίστηκε ότι έκανε ο… “δεμένος” συζυγοκτόνος- αλλά δεν τα κατάφερε.

“Όταν ένας άνθρωπος έρχεται σε επαφή με κάποιον άλλον άνθρωπο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε εκδορές. Κάτι που δεν υπήρξε στο σώμα της Καρολάιν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξει ιδρώτας”, είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος αναφορικά με τα στοιχεία στη σκηνή της δολοφονίας, στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Σχολιάζοντας το τηλεφώνημα που έκανε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, μετά το στυγερό έγκλημα, στο “100”, ο Θανάσης Κατερινόπουλος είπε: “Δεν σας κρύβω ότι είχα 10 λεπτά που δοκίμαζα στο κινητό μου τηλέφωνο, να καλέσω με τη μύτη ένα νούμερο. Δεν μπόρεσα ποτέ να το καλέσω. Και έλεγα, μα είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος… Πώς τα κατάφερε και κάλεσε το ‘100’ με τη μύτη… Ενίσχυσε όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως είχαν για το κατηγορητήριο εις βάρος του. Η τεχνολογία βοηθάει στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων”.

Ειδική αναφορά έκανε στη διαδικασία ανάκρισης και στη γλώσσα του σώματος του συζυγοκτόνου. “Όταν αρχίζει η ανάκριση δίνεις σημασία σε δύο γλώσσες. Το πρώτο πράγμα που δίνεις σημασία βέβαια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει κανείς στα χέρια του. Από εκεί και πέρα δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη γλώσσα του σώματος και στη γλώσσα του στόματος…”, είπε αρχικά ο κ. Κατερινόπουλος και τόνισε ότι η γλώσσα του σώματος του Μπάμπη “μίλησε” από την πρώτη ημέρα. “Πήρε αγκαλιά το παιδάκι του και δεν το άφηνε να φύγει. Δεν το έδινε σε ξένα χέρια. Μίλησε με σκυμμένο κεφάλι”, είπε μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι αυτά αποτελούν στοιχεία, αν και όχι αποδεικτικά.

Αναφερόμενος στα όσα αντίκρισαν οι αστυνομικοί, όταν μπήκαν για πρώτη φορά στη μεζονέτα του ζευγαριού, σχολίασε: “Όσο επαγγελματίας, σκληρός και ψυχρός να είσαι, και όση εμπειρία και να έχεις από τέτοια εγκλήματα, όταν πας σε έναν χώρο, βρίσκεις ένα άτομο νεκρό, ένα μωρό παιδί πάνω στο άψυχο κορμί και ένα σκυλί κρεμασμένο, πνιγμένο ουσιαστικά στη σκάλα του σπιτιού, αυτά είναι σοκαριστικά”.

Προηγούμενο άρθροΠού το πάει ο Ερντογάν με τα νησιά – Το νέο κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων και η απάντηση της Αθήνας
Επόμενο άρθροΜε κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην π. Ελευθερίας στη Ξάνθη