Ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης τονίζει ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους – σχεδόν 1.100.000 μέχρι στιγμής –


Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται ουσιαστικά η απόφαση για την παράταση του λεγόμενου «σκληρού lockdown» για μία εβδομάδα ακόμα, μέχρι τις 22 Μαρτίου, για την Αττική και όλες τις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο. Προχθές, Σάββατο, έγιναν συνολικά 176 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων πανελλαδικά παραμένει υψηλός, στους 466. Χθες, Κυριακή, περίπου τα μισά νέα κρούσματα κορονοϊού (569 εκ των 1.142) εντοπίστηκαν στο Λεκανοπέδιο.

Εμβολιασμός των ομάδων υψηλού κινδύνου

Την ίδια ώρα, τα νέα από το μέτωπο των εμβολιασμών επιτρέπουν μια σχετική αισιοδοξία. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αποκάλυψε ότι εντός του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και οι υπόλοιποι 362.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1.000.000 εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους και υποστήριξε πως με αυτά τα δεδομένα και με τις προγραμματισμένες παραλαβές εμβολίων τις επόμενες εβδομάδες, τέλος Απριλίου – αρχές Μαίου θα μπορούν να έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση μέχρι τα μέσα Μαϊου, όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος δήλωσε πως με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν όσοι εμβολιασμοί έγιναν όλο το πρώτο τρίμηνο του έτους (σχεδόν 1.100.000 μέχρι στιγμής). Σημείωσε δε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πώς θα πιστοποιούνται τα άτομα με σοβαρές ασθένειες που θα ακολουθήσουν στη σειρά των εμβολιασμών, λέγοντας ότι ήδη έχει καταρτιστεί η σχετική λίστα μέσω της άυλης συνταγογράφησης και του ΗΔΙΚΑ. Θα ανακοινωθεί παράλληλα πώς θα μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα αν δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Προηγούμενο άρθροΠαράταση στις «πεζοδρομήσεις» οδών του κέντρου της Αλεξανδρούπολης ως τέλη Μαΐου
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης:
«Ευχαριστούμε τη γυναίκα και την τιμούμε κάθε ημέρα»