[ad_1]

– Κρότου λάμψης, δακρυγόνα και… ξύλο ανάμεσα σε λιμενεργάτες και ΜΑΤ

– Πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Κλαυθμώνος ως το Ζάππειο όπου γίνεται η… φιέστα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την πρώτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

– Αντιπροσωπεία λιμενεργατών ήθελε να περάσει προς το Ζάππειο όταν ξεκίνησε η ένταση

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την πλατεία Κλαυθμώνος εκατοντάδες λιμενεργάτες ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Ζάππειο, όπου γίνεται η τελετή για την υπογραφή της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco. Οι δρόμοι έκλεισαν νωρίς, τα κάγκελα έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στο Ζάππειο για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του ’15 και η ένταση δεν άργησε να… κάνει την εμφάνισή της.

Στη λεωφόρο Αμαλίας, λίγο πριν φτάσουν στο Ζάππειο, άρχισαν τα… όργανα. Αρχικά συμφωνήθηκε να περάσει μια αντιπροσωπεία λιμενεργατών προς το Ζάππειο. Αλλά όταν επιχείρησαν να περάσουν περισσότερα άτομα απ’ όσα είχαν συμφωνηθεί, ξεκίνησαν τα επεισόδια: ξύλο, δακρυγόνα και κρότου λάμψης. “Προδότες” και “αλήτες” φώναζαν οι λιμενεργάτες προς τους άνδρες των ΜΑΤ που δεν τους άφηναν να περάσουν και τους έριξαν χημικά!

Η συμφωνία για τον ΟΛΠ έφερε ξανά τα κάγκελα στο Ζάππειο!

Επειδή όμως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, στην οποία κάποτε ήταν αντίθετος… σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί ακόμη αντιδράσεις, κρίθηκε αναγκαίο όχι μόνο να κλείσει με κλούβες η η Αμαλίας αλλά και να ξαναμπούν στο Ζάππειο τα κάγκελα που είχαν αφαιρεθεί (όπως και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη) την επομένη κιόλας της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015.

Τα μέτρα ήταν από νωρίς… δρακόντεια και έκλεισαν Φιλελλήνων, Σταδίου και Αμαλίας.

«Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της προχωράει στο ξεπούλημα ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων. Με τον πλέον νεοφιλελεύθερο, θατσερικό τρόπο η κυβέρνηση ξεπουλάει τα λιμάνια. Παρόλο που η ιστορία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες όπως η σύμβαση της παραχώρησης του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΠ που δεν έχει επικυρωθεί ούτε από το ΔΣ ούτε από τη Βουλή», δήλωσε στο newsit.gr ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος.

«Η σκοπιμότητα είναι να δώσει διαπιστευτήρια στο κουαρτέτο και στην Κίνα. Μπορεί να υπογράφει για να παραδώσει τις προβλήτες και τους γερανούς, τις ψυχές των ανθρώπων δεν μπορεί να τις παραδώσει», πρόσθεσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

[ad_2]

Πηγή (δείτε όλο το άρθρο)

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη υπηκόου Βουλγαρίας για κατοχή λαθραίων τσιγάρων στο τελωνείο Νυμφαίας
Επόμενο άρθροΑνακούφιση για τη λιπασματοβιομηχανία η απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης