«Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους» σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι με τη διεύρυνση των ΚΑΔ θα μπορούν να ωφεληθούν 1,8 εκατ. πολίτες.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσημανε πως οι πρωτοβουλίες τον Απρίλιο θα είναι ακόμη πιο διευρυμένες, αφού αναγνώρισε ότι η κατάσταση τον επόμενο μήνα για την οικονομία θα είναι πιο δύσκολη από σήμερα. Ερωτηθείς για το εάν σχεδιάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης για τους μακροχρόνιους ανέργους παρέπεμψε ουσιαστικά στο υπουργείο Εργασίας.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση» σημείωσε.

Αναφορικά με το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών, δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης μέσα στην εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε επίσης να απαντήσει εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Όπως είπε το υπουργείο θα συνεκτιμήσει την κατάσταση για να λάβει την απόφασή του.

«Θα το δούμε στην πορεία του χρόνου» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚέντρο Υγείας Σαμοθράκης: Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών σε στρατιωτική σκηνή λόγω του κορονοϊου
Επόμενο άρθροΚλειστά θα είναι πλέον τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές