Μία νέα δημοσκόπηση με στοιχεία για την πρόθεση ψήφου, αλλά και τις απόψεις των πολιτών για την πανδημία και το χάος που προκλήθηκε στην Αττική Οδό βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την έρευνα της Abacus Research για λογαριασμό του Αlpha, που διενεργήθηκε σε δύο μέρη, το πρώτο πριν από την κακοκαιρία “Ελπίς” και το δεύτερο, μετά.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας, περιλαμβάνονται η πρόθεση ψήφου, η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αλλά και οι απόψεις των πολιτών για την πανδημία.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 35% σε θετικές γνώμες, 29% σε ουδέτερες και 36% σε αρνητικές. Ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ποσοστό 13% σε θετικές γνώμες, 30% ουδέτερες και 57% αρνητικές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 17% σε θετικές γνώμες, 59% ουδέτερες και 20% αρνητικές. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταγράφει ποσοστό 8% σε θετικές γνώμες, 31% ουδέτερες, 58% αρνητικές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 5% σε θετικές γνώμες, 25% ουδέτερες, 68% αρνητικές. Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγράφει 4% θετικές γνώμες, 24% ουδέτερες, 69% αρνητικές.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32% έναντι 17,5% που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 17% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 2% και το ΜέΡΑ 25 με 2%.

Με δεδομένο ότι η ζωή όλων άλλαξε τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να περιγράψουν τι συνέβη στη δική τους ζωή. Το 62% των ερωτηθέντων, απάντησε πως έχει αδυναμία να προγραμματίσει τη ζωή του (το 37% απάντησε “όχι”), το 48% μιλά για απώλεια εισοδήματος (το 52% απάντησε “όχι”), το 44% αναφέρει ότι άλλαξαν οι συνθήκες εργασίας του (“όχι” απάντησε το 56%).

Οι ευθύνες για τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας ζητήθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων για το χάος που προκλήθηκε στην Αττική Οδό. Σε ερώτηση για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% η κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς κρίνουν την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 67% την κρίνει “αρνητικά”, το 25% “ούτε θετικά ούτε αρνητικά” και το 8% “θετικά”.

Αναφορικά με την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, το 42% χαρακτηρίζει την απόφαση “επικοινωνιακή”, το 21% “παλαιοκομματική”, το 29% “δίκαιη”, το 7% “τίποτα από τα παραπάνω”, ενώ το 1% απάντησε πως δεν ξέρει/δεν απαντά.

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Παππάς: Η πρόνοια του Δήμου Καβάλας είναι σε ετοιμότητα και όσοι έχουν ρεύμα κομμένο ας σπεύσουν να κάνουν αίτηση επανασύνδεσης
Επόμενο άρθροΈκοψαν βασιλόπιτα στο Νοσοκομείο της Καβάλας